Peste 80.000 de persoane s-au uitat la primul episod al serialului online „Discutabil”
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-80-000-de-persoane-s-au-uitat-la-primul-episod-al-serialului-online-discutabil/

Lansat vineri, 27 martie 2020, primul episod al serialului online „Discutabil” a adunat, în mai puţin de 48 de ore de la difuzare, peste 80.000 de vizualizări.

Un articol de Liliana Matei|31 martie 2020

Regizat de Vlad Zamfirescu, pe un scenariu de Alexandru Popa, proiectul le dă privitorilor ocazia să asiste la discuțiile fictive, dar atât de recognoscibile, pe care le au câțiva actori deveniți casnici peste noapte ca urmare a situației provocate de noul coronavirus.

În primul episod, i-am putut vedea pe Carmen Tănase, Nadiana Sălăgean, Șerban Pavlu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu în rolurile unor prieteni aflați într-o întâlnire online, fiecare în casa lui, întorcând subiectul pe toate părțile. Să fie acesta începutul sfârșitului? O conspirație menită să țină populația sub control? Ni se trage oare de la alinierea nefavorabilă Marte-Venus? Poate să rămână totul neschimbat, cu condiția ca noi să ne comportăm ca înainte? Sau sunt toate acestea mecanisme de care ne folosim ca să ne mascăm frica?

Vlad Zamfirescu mărturisește că reacțiile primite după difuzarea primului episod au fost copleșitoare: „Ne-au scris sute de persoane să ne felicite, să ne mulțumească și să ne spună că așteaptă cu nerăbdare episoadele următoare. Am avut emoții înainte de lansare, este un concept nou, în care noi am crezut, desigur, că altfel nu-l făceam, dar nu știam cum va fi primit de public. Scriitura lui Alex Popa și măiestria colegilor de proiect au ținut însă oamenii în fața ecranelor, uitându-se la noi, în fața altor ecrane, ilustrând tipologii umane în care cu siguranță ne regăsim sau îi recunoaștem pe cei din jur, mai ales în perioada aceasta. Le mulțumim tuturor celor care ne-au urmărit, sperăm să le placă și ce vom face în episoadele următoare.”

Începând cu episodul 2, care va fi difuzat marți, 31 martie 2020, de la ora 22:00, celor cinci li se vor alătura actrițele Medeea Marinescu și Kana Hashimoto. Primul sezon al serialului online „Discutabil” va avea 12 episoade și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook Discutabil – serial online și pe canalul de YouTube ATIC pictures.

 

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.