Pianista Mădălina Pașol și Orchestra de cameră I Sedici la Filarmonica bucureșteană
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianista-madalina-pasol-si-orchestra-de-camera-i-sedici-la-filarmonica-bucuresteana/

DUMINICĂ, 15 mai 2022, ora 19.00, pe scena Ateneului Român, va avea loc concertul intitulat „Baroque fever“ susţinut de pianista Mădălina Paşol şi Orchestra de cameră I Sedici

Un articol de Petre Ivan|9 mai 2022

Pianista Mădălina Paşol este absolventă a Universității de Arte din Berlin (prof. Georg Sava şi prof. Pascal Devoyon). A obţinut bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German pentru cursurile de master, precum şi diploma de pianist concertist. De asemenea, a beneficiat de bursa Fundaţiei „Paul Hindemith”, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa Fundaţiei „Georg Schumann”. A fost distinsă cu premii la Concursul Internaţional pentru pian „Ferruccio Busoni”, Concursul Internaţional ARD – München şi a obţinut Marele Premiu la Concursul Internaţional de concerte Târgu Mureş. S-a perfecţionat la numeroase cursuri de măiestrie susţinute de Karl Leygraff, György Sebök, Claude Frank, Wladimir Merdjanoff, Ludmila Popişteanu, Stela Drăgulin, Günther Ludwig, Andrej Ijinsky. În turneele sale, pianista a concertat ca solistă, sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann la Filarmonica din Berlin, Jakov Kreizberg şi Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universităţii de Arte din Berlin.Pianista a realizat înregistrări pentru Radiodifuziunea şi Televiziunea Română, Deutschland Radio, Japan Television Productions, TVR Cultural, RBB Kulturradio Germania, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural.

„Celui căruia ARTA îi defineşte viaţa, viaţa îi va fi o operă de artă! Consider că omenirii i-a fost dăruită pulsaţia divină prin intermediul lui Johann Sebastian Bach, cel care, prin creaţia sa, ne face dependenţi de muzică, de cultură. Numele evenimentului, Baroque Fever, este o trimitere la febra de cunoaştere şi de apropiere de divinitate. Vă invit la un program exclusiv de muzică barocă, ce cuprinde și trei concerte de J. S. Bach, sperând ca, alături de celelalte lucrări semnate Händel și Corelli, acestea să încânte inimile iubitorilor de muzică.“, declară pianista Mădălina Pașol

L’Orchestra I Sedici este alcătuită din 16 tineri virtuozi ai corzilor, muzicieni cu cariere impresionante în ţările lor de origine (România, Rusia, Ucraina, Polonia, Armenia). Orchestra de cameră are sediul in Bavaria şi îşi desfăşoară activitatea în cele mai exclusiviste Festivaluri, săli de concerte şi evenimente din Europa. Ansamblul a concertat mai bine de 25 de ani sub conducerea dirijorului italian Luigi Sagrestano, patronul şi fondatorul orchestrei. Orchestra I Sedici abordează un vast repertoriu, de la baroc la romantic și contemporan, în cele mai importante orașe din Germania, printre care Berlin, Hamburg, Munchen, Dresden, Stuttgart, Ulm, Augsburg, dar și în alte țări europene, precum Franța, Elveția, Suedia și Norvegia.

Filarmonica George Enescu

Duminică, 15 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român
Baroque fever
MĂDĂLINA PAŞOL – pian
Orchestra de Cameră I Sedici

Program

Georg Friedrich Händel – Concerto grosso în sol major, op. 6, nr. 1
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 1, în re minor, pentru pian şi orchestră, BWV1052
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 5, în fa minor, pentru pian şi orchestră, BWV1056
Arcangelo Corelli – Sonata în fa major pentru vioară şi continuo, op. 5, nr. 4
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 4, în la major, pentru pian şi orchestră, BWV1055

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).