Pianista Mădălina Pașol și Orchestra de cameră I Sedici la Filarmonica bucureșteană
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianista-madalina-pasol-si-orchestra-de-camera-i-sedici-la-filarmonica-bucuresteana/

DUMINICĂ, 15 mai 2022, ora 19.00, pe scena Ateneului Român, va avea loc concertul intitulat „Baroque fever“ susţinut de pianista Mădălina Paşol şi Orchestra de cameră I Sedici

Un articol de Petre Ivan|9 mai 2022

Pianista Mădălina Paşol este absolventă a Universității de Arte din Berlin (prof. Georg Sava şi prof. Pascal Devoyon). A obţinut bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German pentru cursurile de master, precum şi diploma de pianist concertist. De asemenea, a beneficiat de bursa Fundaţiei „Paul Hindemith”, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa Fundaţiei „Georg Schumann”. A fost distinsă cu premii la Concursul Internaţional pentru pian „Ferruccio Busoni”, Concursul Internaţional ARD – München şi a obţinut Marele Premiu la Concursul Internaţional de concerte Târgu Mureş. S-a perfecţionat la numeroase cursuri de măiestrie susţinute de Karl Leygraff, György Sebök, Claude Frank, Wladimir Merdjanoff, Ludmila Popişteanu, Stela Drăgulin, Günther Ludwig, Andrej Ijinsky. În turneele sale, pianista a concertat ca solistă, sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann la Filarmonica din Berlin, Jakov Kreizberg şi Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universităţii de Arte din Berlin.Pianista a realizat înregistrări pentru Radiodifuziunea şi Televiziunea Română, Deutschland Radio, Japan Television Productions, TVR Cultural, RBB Kulturradio Germania, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural.

„Celui căruia ARTA îi defineşte viaţa, viaţa îi va fi o operă de artă! Consider că omenirii i-a fost dăruită pulsaţia divină prin intermediul lui Johann Sebastian Bach, cel care, prin creaţia sa, ne face dependenţi de muzică, de cultură. Numele evenimentului, Baroque Fever, este o trimitere la febra de cunoaştere şi de apropiere de divinitate. Vă invit la un program exclusiv de muzică barocă, ce cuprinde și trei concerte de J. S. Bach, sperând ca, alături de celelalte lucrări semnate Händel și Corelli, acestea să încânte inimile iubitorilor de muzică.“, declară pianista Mădălina Pașol

L’Orchestra I Sedici este alcătuită din 16 tineri virtuozi ai corzilor, muzicieni cu cariere impresionante în ţările lor de origine (România, Rusia, Ucraina, Polonia, Armenia). Orchestra de cameră are sediul in Bavaria şi îşi desfăşoară activitatea în cele mai exclusiviste Festivaluri, săli de concerte şi evenimente din Europa. Ansamblul a concertat mai bine de 25 de ani sub conducerea dirijorului italian Luigi Sagrestano, patronul şi fondatorul orchestrei. Orchestra I Sedici abordează un vast repertoriu, de la baroc la romantic și contemporan, în cele mai importante orașe din Germania, printre care Berlin, Hamburg, Munchen, Dresden, Stuttgart, Ulm, Augsburg, dar și în alte țări europene, precum Franța, Elveția, Suedia și Norvegia.

Filarmonica George Enescu

Duminică, 15 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român
Baroque fever
MĂDĂLINA PAŞOL – pian
Orchestra de Cameră I Sedici

Program

Georg Friedrich Händel – Concerto grosso în sol major, op. 6, nr. 1
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 1, în re minor, pentru pian şi orchestră, BWV1052
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 5, în fa minor, pentru pian şi orchestră, BWV1056
Arcangelo Corelli – Sonata în fa major pentru vioară şi continuo, op. 5, nr. 4
Johann Sebastian Bach – Concertul nr. 4, în la major, pentru pian şi orchestră, BWV1055

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.