Picasso – tablou propus la o tombolă online
https://www.ziarulmetropolis.ro/picasso-tablou-propus-la-o-tombola-online/

Un tablou de Pablo Picasso, estimat la 1 milion de dolari, reprezintă marele premiu oferit la o tombolă online, al cărei tichet de participare costă doar 100 de euro.

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2013

Un tablou de Pablo Picasso, estimat la 1 milion de dolari, reprezintă marele premiu oferit la o tombolă online, al cărei tichet de participare costă doar 100 de euro.

Tabloul oferit la această tombolă online se intitulează „L’homme au Gibus” şi a fost pictat în 1914.

Estimată la 1 milion de dolari, această pictură cubistă a fost cumpărată de o persoană anonimă de la o galerie newyorkeză, oferind-o apoi Asociaţiei pentru salvgardarea Tirului, oraşul libanez inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Organizaţia a emis 50.000 de bilete pentru această tombolă inedită, iar tragerea la sorţi va avea loc la sediul casei de licitaţii Sotheby’s din Paris, pe 18 decembrie. Olivier Picasso, nepotul pictorului spaniol – bunica sa era Marie-Thérèse, amanta lui Picasso -, a călătorit la New York pentru a promova acest eveniment.

„Cumpăraţi un bilet, pentru o plăcere dublă”, a declarat el pentru AFP. „Prima constă în a contribui la un proiect cu adevărat interesant, iar a doua este acela de a agăţa un Picasso pe peretele casei voastre”.

Picasso

Tabloul lui Picasso

Olivier Picasso, care nu l-a cunoscut niciodată pe bunicul său, spune că acesta din urmă iubea noutatea şi ar fi fost încântat „să fie primul artist din lume al cărui nume apare într-o tombolă de acest tip”.

„Vorbind serios acum, era foarte atent la problemele celorlalţi”, a adăugat el. Olivier Picasso mai spune că tabloul „L’homme au Gibus” este demn de a fi expus într-un muzeu şi se află într-o stare perfectă, notează Mediafax.

Fondurile ce vor fi încasate vor fi utilizate pentru a finanţa două proiecte socioculturale: înfiinţarea unui centru de artizanat pentru a oferi locuri de muncă tinerilor, femeilor şi persoanelor cu handicap din Tir şi înfiinţarea unui institut de studii feniciene la Beirut.

Foto credit: Painting Palace, Wikipedia Picasso

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.