Picnic sonor în curtea Muzeului Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/picnic-sonor-%c3%aen-curtea-muzeului-enescu/

Muzică de pian şi street food. Duminica aceasta ieşim cu toţii în grădina Muzeului Naţional „George Enescu”.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2018

Pe 6 mai, grădina Muzeului Național „George Enescu” își deschide porțile pentru un eveniment cu totul și cu totul special. O duminică lejeră, în grădină, la iarbă verde, cu soare, muzică și multă energie pozitivă.

Picnicul începe matinal la ora 11.00 și are toate ingredientele necesare unei zile perfecte de duminică: grădină verde, soare, vizită în muzeu, muzică și mâncare delicioasă, pentru când îți va fi foame. După ce ți-ai băut cafeaua de la Dose Cafe și ai prins ceva energie, te invităm să faci o vizită în muzeu. Vei avea șansa să descoperi operele artistului, dar și o parte din instrumentele pe care le-a folosit de-a lungul carierei. Bănuim că între timp ți se va face foame de prânz, așa că Simbio va pregăti mâncare ca acasă pentru toată familia, iar Bao Van va aduce o selecție de sandvișuri taiwaneze. Dulcele va fi livrat de Delicii pe roți, iar înghețata artizanală de Puro e Bio. Completăm „coșul de picnic” cu o selecție de cocktailuri unice pregătite de FIX me a drink, cu beri artizanale de la Ground Zero și cidru Clarks.

Ne întoarcem la muzică: într-un loc precum grădina lui Enescu, nu am avut de ales și am adus un ‘connaiseur’ și iubitor de muzică în prezența lui TZUC. El va avea grijă să creeze atmosfera, tranziționând de la wake-up mood până la ultima bere. Și asta nu e tot. Pianistul Cristian Radu îl va întrerupe pe TZUC pentru un moment și va performa în grădină o selecție secretă numai de el știută.

Așadar, în câteva cuvinte: o zi însorită de duminică, de la 11:00-21:00, stat la palavre, cu o porție de mâncare bună și băuturi artizanale, asezonate cu un strat de muzică bună permanentă, servite cu zâmbete în curtea Muzeului Național „George Enescu”. Ne vedem acolo, să încheiem săptămâna cum se cuvine.

Accesul la picnic este gratuit.

Vizita la muzeu va fi de 6 RON. Elevii, studenții, bătrânii vor avea o reducere de 50%.

Un eveniment bike, kid friendly.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.