Poppies of Bolero în regia lui Gabriel Boholţ – premiat
https://www.ziarulmetropolis.ro/poppies-of-bolero-in-regia-lui-gabriel-boholt-premiat/

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood. Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood.

Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de filme trimise din toată lumea. La jurizare au intrat filme din Austria, Bulgaria, Canada, SUA, China, India, Israel, Singapore şi Taiwan.

Potrivit site-ului oficial al festivalului ISFFH, desfăşurat pe 17 şi 18 noiembrie, marele premiu al juriului a fost acordat lui Shaun Seong-young Kim din Statele Unite, pentru „Hu’s Game”.

Gabriel Boholţ, de profesie jurnalist, a lucrat ca fotoreporter la mai multe cotidiane centrale şi reviste din Bucureşti. Ca fotoreporter, jurnalistul s-a consacrat prin fotoreportaje în zonele de conflict din Transnistria – Tiraspol, Dubasari, Muntenegru – Potgorica, Kosovo, Kurdistan – Turcia, dar a lucrat şi fotografie de modă, publicitară sau de studio. Boholţ este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi a participat la multiple expoziţii de fotografie atât în ţară, cât şi în străinătate.

În prezent, este student la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion şi lucrează la Studioul Cinematografic ”Sahia Film”. Gabriel Boholţ este şi regizorul primului film documentar 3D realizat integral în România, intitulat ”Culegătorii de folclor’.

Sursa: Agerpres

11
/01
/16

Un documentar al regizorului american Spike Lee despre Michael Jackson va fi pus în vânzare la 26 februarie, simultan cu reeditarea albumului 'Off the Wall', potrivit unui comunicat publicat pe site-ul regretatului artist care a murit în 2009.

08
/01
/16

Filmul "Orizont" este cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crişan. Prezentat, în premieră mondială, la finalul anului trecut la Tallinn Black Nights Film Festival, "thriller-ul 100% românesc", inspirat din "Moara cu noroc" a lui Ioan Slavici, va avea premiera în România pe 12 februarie.

08
/01
/16

Cea mai iubită sportivă a României şi numărul 2 mondial la tenis vine la Garantat 100%. Schimbul de idei Simona Halep – Cătălin Ştefănescu, de pe terenul Garantat 100%, poate fi urmărit duminică, 10 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

08
/01
/16

Atunci când era îndrăgostită, lui Edith Piaf i se părea că aceea e prima şi ultima ei iubire, cea care se întâmplă o singură dată. A declarat că a iubit un singur om, pe Marcel Cerdan, dar toată viața l-a așteptat pe Théo Sarapo. În rest, povestea ei a pendulat între triumfuri, căderi, alcool, morfină și spiritism.

08
/01
/16

Spectacolul "Recviem", regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec, cu o distribuţie formată din 20 de actori, va avea premiera pe 15 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti (TNB). De asemenea, Matei Vişniec va deschide şi seria de conferinţe ale anului 2016 la TNB, pe 17 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Atelier, cu tema "Teatru şi jurnalism".

08
/01
/16

Lansarea Programului „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi“ va avea loc marți, 12 ianuarie 2016, de la ora 12, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, București). În cadrul evenimentului, vor fi proiectate fragmente din documentarul Brâncuși realizat de regizorul Cornel Mihalache în 1996, film consacrat ansamblului de la Târgu Jiu.

07
/01
/16

Unul dintre cele mai bune filme ale lui Mircea Daneliuc şi ale cinematografiei române a anilor `80, „Iacob” îşi păstrează nealterată forţa de a reda fără menajamente viaţa dură a unei comunităţi de oameni simpli, printr-un realism care capătă, în final, şi valenţe alegorice. 

07
/01
/16

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă și orgă.

07
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Nu e mai nimic revelator în povestea americană de succes a unei femei care, pornind de jos, răzbate într-o lume a afacerilor dominată de bărbaţi. David O. Russell scapă totuşi „Joy” de capcanele melodramei de manual, învelind-o într-un ambalaj colorat şi relativ atrăgător.

07
/01
/16

Sâmbăta, de la ora 21.00, TVR 1 şi TVR HD difuzează câte două episoade din cea de-a patra serie a premiatului serial ce reconstituie atmosfera din lumea publicitarilor newyorkezi de mare influenţă din anii ’60. Primele două episoade – pe 9 ianuarie

07
/01
/16

Scriitorul Mircea Cărtărescu va fi invitatul Institutului Cultural Român și al Teatrului Dramatic Regal din Stockholm la un eveniment organizat pe 24 ianuarie, în parteneriat cu editura Albert Bonnier. Întâlnirea are ca punct de plecare publicarea în limba suedeză a volumului ''Levantul'', în 2015, în traducerea lui Inger Johansson.

07
/01
/16

Actrița de teatru și film Ioana Bulcă împlineşte astăzi 80 de ani! Prima sa apariție pe marele ecran a fost cea din filmul ''La Moara cu noroc'' (regia Victor Iliu, 1956), în rolul Anei, iar ultima în filmul lui Nae Caranfil ''Restul e tăcere'' (2007), cu rolul Aristizza Romanescu.

06
/01
/16

Maestrul de pe podium este una dintre figurile emblematice ale muzicii clasice. Dă din mâini și muzica se naște parcă din mișcările lui... Dar cum se poate ca un singur om, fără să scoată vreun sunet, înarmat cu doar o bucățică de lemn, să fie responsabil de rezultatul sonor a sute de persoane?