Poppies of Bolero în regia lui Gabriel Boholţ – premiat
https://www.ziarulmetropolis.ro/poppies-of-bolero-in-regia-lui-gabriel-boholt-premiat/

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood. Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood.

Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de filme trimise din toată lumea. La jurizare au intrat filme din Austria, Bulgaria, Canada, SUA, China, India, Israel, Singapore şi Taiwan.

Potrivit site-ului oficial al festivalului ISFFH, desfăşurat pe 17 şi 18 noiembrie, marele premiu al juriului a fost acordat lui Shaun Seong-young Kim din Statele Unite, pentru „Hu’s Game”.

Gabriel Boholţ, de profesie jurnalist, a lucrat ca fotoreporter la mai multe cotidiane centrale şi reviste din Bucureşti. Ca fotoreporter, jurnalistul s-a consacrat prin fotoreportaje în zonele de conflict din Transnistria – Tiraspol, Dubasari, Muntenegru – Potgorica, Kosovo, Kurdistan – Turcia, dar a lucrat şi fotografie de modă, publicitară sau de studio. Boholţ este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi a participat la multiple expoziţii de fotografie atât în ţară, cât şi în străinătate.

În prezent, este student la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion şi lucrează la Studioul Cinematografic ”Sahia Film”. Gabriel Boholţ este şi regizorul primului film documentar 3D realizat integral în România, intitulat ”Culegătorii de folclor’.

Sursa: Agerpres

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).

13
/06
/23

Rodica Mandache şi tânărul actor Eduard Păuna ajung cu spectacolul „Aplauze pentru poet...” pe scena Sălii Thalia, miercuri, 28 iunie, de la ora 19:00, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Cei doi artiști vor recita din şi despre Eminescu, în ambianța muzicală inedită creată de Cătălin Răducanu la pian și țambal de concert.

13
/06
/23

Anul acesta Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD va găzdui patru spectacole internaționale de excepție. Festivalul va avea loc în perioada 19-25 iunie 2023, pe Calea Griviței din București, și va aduce în prim-plan evenimente semnate de renumiți artiști din întreaga lume.

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".