Portretul regelui Ferdinand I, la centenarul încoronării primului suveran al României întregite
https://www.ziarulmetropolis.ro/portretul-regelui-ferdinand-i-la-centenarul-incoronarii-primului-suveran-al-romaniei-intregite/

La puţină vreme după moartea regelui Ferdinand I (1914–1927), avocatul George N. Budişteanu a adunat şi a publicat 51 de texte memorialistice scrise de personalităţi ale vremii, care oferă o imagine de ansamblu asupra monarhului şi epocii sale.

Un articol de Liliana Matei|14 noiembrie 2022

Cu ocazia centenarului încoronării primului suveran al României Întregite, Editura Corint propune cititorilor o ediție adăugită și adnotată de istoricul Sorin Cristescu în volumul „Regele Ferdinand cel Loial. Din amintirile contemporanilor săi”.

Vineri, 18 noiembrie 2022, de la ora 19.00, ne întâlnim la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, București, cu istoricii Petre Otu, Ion Giurcă, Sorin Cristescu și Florin-Răzvan Mihai pentru a discuta despre un moment important și o personalitate marcantă din istoria țării.

Discuția va fi moderată de Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia.

„Ferdinand se simțea în largul său printre cei umili din astă lume. Îi iubea pe țărani și știa să le câștige încrederea. Îi plăcea să rătăcească ore în șir de-a lungul satelor, să pătrundă în colibele cele mai umile și să se împrietenească cu copii, cu femei și cu câini. Se pricepea bine la agricultură și știa să vorbească cu competență cu țăranii despre ogoarele lor, despre recolte, turme și grijile lor domestice. L-au denumit chiar regele țăranilor datorită simpatiei evidente pe care le-a arătat-o mereu și, de asemenea, pentru că în timpul războiului le-a promis printr-o proclamație rostită pe front că li se va împărți pământul când se vor întoarce la casele lor […]”, scria Regina Maria.

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.