Porumboiu, Ujică, Caramitru şi Iliescu, în programul dedicat Revoluţiei, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/porumboiu-ujica-caramitru-si-iliescu-in-programul-dedicat-revolutiei-la-tvr/

Telespectatorii TVR vor putea urmări o serie de programe dedicate Revoluţiei române, postul public difuzând emisiuni cu invitaţi precum Ion Iliescu, Mircea Dinescu şi Ion Caramitru, dar şi documentare despre evenimentele din 1989, realizate de regizori ca Andrei Ujică şi Corneliu Porumboiu.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2014

Momentele importante ale Revoluţiei din 1989, evenimentele ce au marcat istoria României vor fi reflectate în programele TVR în acest final de decembrie. Alături de proiectul maraton „După 25 de ani”, proiect ce se derulează la TVR 1 şi online, pe TVR+, pe o durată mai lungă de timp, în perioada 16 – 23 decembrie, telespectatorii TVR pot urmări şi alte programe dedicate Revoluţiei române.

Astfel, ediţiile emisiunii „Vorbeşte liber!”, din 16, 22 şi 23 decembrie, difuzată de la ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+, sunt dedicate momentului de cotitură din istoria recentă a României. În 22 decembrie, invitatul emisiunii „Vorbeşte liber!” va fi Ion Iliescu, iar, pe 23 decembrie, printre cei care vor vorbi despre Decembrie ’89 şi despre transfomările prin care a trecut România se vor număra Ana Blandiana, Mircea Dinescu şi Ion Caramitru, notează Mediafax.

Porumboiu

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 22.50, TVR 1

De asemenea, sâmbătă, de la ora 22.50, TVR 1 difuzează documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în regia lui Andrei Ujică.

Filmul este realizat exclusiv din imagini de arhivă, de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme. Pentru realizarea documentarului au fost vizionate peste o mie de ore de înregistrări.

Pe 21 decembrie, de la ora 21.10, este programată prima parte a filmului „Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”, de Ioana Uricaru, Hanno Hoffer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu, cu Ioan Sapdaru, Virginia Mirea, Gabriel Spahiu,

„Amintiri din Epoca de Aur 2: Dragoste în timpul liber”, de Cristian Mungiu, cu Vlad Ivanov, Tania Popa, Diana Cavallioti, poate fi urmărită în aceeaşi zi, de la ora 23.10.

Luni, de la ora 22.50, Oana Pellea şi Răzvan Vasilescu au rolurile principale în drama „Stare de fapt”, de Stere Gulea, iar pe 23 decembrie, tot de la ora 22.50, telespectatorii TVR 1 pot urmări filmul „A fost sau n-a fost?”, semnat de Corneliu Porumboiu.

Foto: Porumboiu, A fost sau n-a fost, Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu –

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.