Poveste de iarna, de William Shakespeare, la TVR 2 și TVR HD
https://www.ziarulmetropolis.ro/poveste-de-iarna-de-william-shakespeare-la-tvr-2-si-tvr-hd/

În preajma sărbătorilor de Crăciun, Casa de Producţie TVR prezintă un inedit spectacol de televiziune realizat în 2014 pe platourile TVR.

Un articol de Petre Ivan|29 Decembrie 2014

Luni, 29 decembrie, de la ora 20.10, sub genericul Teatrului Național de Televiziune, iubitorii teatrului pot urmări pe TVR 2 și TVR HD spectacolul „Poveste de iarna” de William Shakespeare, în regia lui Dominic Dembinski.

Producția poate fi urmărită și în reluare la TVR 2 – marți, 30 decembrie (de la ora 10.35) și duminică, 4 ianuarie (după miezul nopții, de la ora 1.30) și la TVR HD – marți, 30 decembrie (de la ora 14.00).

„Poveste de iarnă” este una dintre ultimele comedii ale lui William Shakespeare. Personajele principale care construiesc acţiunea piesei shakespeariene sunt Leontes (Regele Siciliei), Hermione (Regina Siciliei) şi Polixenes (Regele Boemiei).

Istoria unei prietenii vechi, de tinereţe, între Leontes şi Polixenes – acum domnind peste regatele natale – este pusă în pericol de suspiciunea primului că soţia sa, frumoasa şi virtuoasa Hermione, ar avea o aventură cu Polixenes, aflat în vizită la curtea regelui sicilian.

Din distribuíe fac parte actorii: Crina Semciuc (în dublu rol: Perdita şi Timpul), Ioan Andrei Ionescu (Leontes), Irina Cărămizaru (Hermiona), Virginia Mirea (Paulina), Constantin Cotimanis (Păstorul Bătrân), Demeter András (Antigonus și Camillo), Liviu Lucaci (Polixenes), Alexandru Jitea (unțăran/fiul Bătrânului), Conrad Mericoffer (Florizel), Lari Giorgescu (Autolycus), Florin Dobrovici (Cleomenes/Slujitorul), Andreea Duță (Emilia/Mopsa) și pe copiii: Mirko Valentir (Mamillius), Andrei Octav Grigorescu (micul Leontes), Teodora Anton (mica Hermiona), Bogdan Pichiu (micul Polixenes).

Spectacolul s-a bucurat de participarea „Urșilor” din satul Bogdănești, jud Suceava (coordonați de profesorul Ioan Ilișescu).

Regizorul Dominic Dembinski

Regizorul Dominic Dembinski

Echipa TV:

Regia artistică și adaptarea: Dominic Dembinski.

Coregrafia: Andreea Duță.

Scenografia: Gigi Raszovsky.

Costume originale: Carmen Raszovsky.

Director de imagine: Aurel Pițigoi.

Regizor de montaj: Judith Georgescu.

Regizor muzical: Liana Elekeş.

Ilustrator muzical: Mihaela Constantinescu.

PPS: Cornel Ciuleanu.

Editor de imagine: Cosmin Găleată.

Producător delegat: Daniela Andriescu.

Producător: Diana Dumitru.

Redactori: Cristina Anton, Savina Bantaș.

Organizator de producție: Sorin Cristea.

Producția „Poveste de iarnă” este difuzată în cadrul programului tele-spect-actor al Casei de Producţie TVR, un program al diversităţii de genuri teatrale pentru televiziune.

Proiecția în avanpremieră a producției „Poveste de iarnă” a avut loc sâmbătă, 20 decembrie, la creart, Sala Teatrelli, în prezența regizorului, a câtorva dintre protagoniștii acestui spectacol și a echipei de producție.

FOTO: Poveste de iarna, Dominic Dembinski – TVR

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

Page 1 of 78312345...102030...Last »