Poveste de iarna, de William Shakespeare, la TVR 2 și TVR HD
https://www.ziarulmetropolis.ro/poveste-de-iarna-de-william-shakespeare-la-tvr-2-si-tvr-hd/

În preajma sărbătorilor de Crăciun, Casa de Producţie TVR prezintă un inedit spectacol de televiziune realizat în 2014 pe platourile TVR.

Un articol de Petre Ivan|29 decembrie 2014

Luni, 29 decembrie, de la ora 20.10, sub genericul Teatrului Național de Televiziune, iubitorii teatrului pot urmări pe TVR 2 și TVR HD spectacolul „Poveste de iarna” de William Shakespeare, în regia lui Dominic Dembinski.

Producția poate fi urmărită și în reluare la TVR 2 – marți, 30 decembrie (de la ora 10.35) și duminică, 4 ianuarie (după miezul nopții, de la ora 1.30) și la TVR HD – marți, 30 decembrie (de la ora 14.00).

„Poveste de iarnă” este una dintre ultimele comedii ale lui William Shakespeare. Personajele principale care construiesc acţiunea piesei shakespeariene sunt Leontes (Regele Siciliei), Hermione (Regina Siciliei) şi Polixenes (Regele Boemiei).

Istoria unei prietenii vechi, de tinereţe, între Leontes şi Polixenes – acum domnind peste regatele natale – este pusă în pericol de suspiciunea primului că soţia sa, frumoasa şi virtuoasa Hermione, ar avea o aventură cu Polixenes, aflat în vizită la curtea regelui sicilian.

Din distribuíe fac parte actorii: Crina Semciuc (în dublu rol: Perdita şi Timpul), Ioan Andrei Ionescu (Leontes), Irina Cărămizaru (Hermiona), Virginia Mirea (Paulina), Constantin Cotimanis (Păstorul Bătrân), Demeter András (Antigonus și Camillo), Liviu Lucaci (Polixenes), Alexandru Jitea (unțăran/fiul Bătrânului), Conrad Mericoffer (Florizel), Lari Giorgescu (Autolycus), Florin Dobrovici (Cleomenes/Slujitorul), Andreea Duță (Emilia/Mopsa) și pe copiii: Mirko Valentir (Mamillius), Andrei Octav Grigorescu (micul Leontes), Teodora Anton (mica Hermiona), Bogdan Pichiu (micul Polixenes).

Spectacolul s-a bucurat de participarea „Urșilor” din satul Bogdănești, jud Suceava (coordonați de profesorul Ioan Ilișescu).

Regizorul Dominic Dembinski

Regizorul Dominic Dembinski

Echipa TV:

Regia artistică și adaptarea: Dominic Dembinski.

Coregrafia: Andreea Duță.

Scenografia: Gigi Raszovsky.

Costume originale: Carmen Raszovsky.

Director de imagine: Aurel Pițigoi.

Regizor de montaj: Judith Georgescu.

Regizor muzical: Liana Elekeş.

Ilustrator muzical: Mihaela Constantinescu.

PPS: Cornel Ciuleanu.

Editor de imagine: Cosmin Găleată.

Producător delegat: Daniela Andriescu.

Producător: Diana Dumitru.

Redactori: Cristina Anton, Savina Bantaș.

Organizator de producție: Sorin Cristea.

Producția „Poveste de iarnă” este difuzată în cadrul programului tele-spect-actor al Casei de Producţie TVR, un program al diversităţii de genuri teatrale pentru televiziune.

Proiecția în avanpremieră a producției „Poveste de iarnă” a avut loc sâmbătă, 20 decembrie, la creart, Sala Teatrelli, în prezența regizorului, a câtorva dintre protagoniștii acestui spectacol și a echipei de producție.

FOTO: Poveste de iarna, Dominic Dembinski – TVR

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”