Povestea merge mai departe, în pod
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-merge-mai-departe-in-pod/

Despre Cătălin Naum s-a scris şi s-a vorbit foarte mult. Mulţi spun că avea atributele unui regizor de geniu. Cu toate acestea, obişnuia să spună: „Eu nu sunt regizor”. Şi asta pentru că, înainte de toate, el a fost profesor, pedagog.

Un articol de Georgiana Ene|1 aprilie 2014

 

Sute de actori au trecut prin mâinile lui. Unii l-au înţeles, alţii nu, unii l-au iubit, alţii nu şi-au dat timp să o facă, însă el i-a primit pe toţi în casa lui, Podul: „Aici intră cine vrea, rămâne cine poate.”

În 2013, la aproape 40 de zile de la moartea acestuia, actorii vechi şi noi din Pod au hotărât să aducă un tribut mentorului lor, prin punerea în scenă a piesei „Ştefan-Vodă” după Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Anul acesta, pe 1 aprilie Cătălin Naum ar fi împlinit 75 de ani. În această zi admiratorii şi spectatorii săi sunt aşteptaţi la Teatrul Studenţesc Podul, unde va avea loc spectacolul „Ştefan-Vodă”.

Renăscut din dragoste pentru profesorul lor, „Ştefan-Vodă” reuneşte podari mai vechi, care au avut şansa de a lucra alături de Cătălin Naum, dar şi mai noi, care nu l-au cunoscut. Dorinţa a fost de a reda cât mai fidel spiritul unui spectacol pe care Cătălin Naum l-a pus în scenă de mai multe ori de-a lungul timpului, cu generaţii diferite de actori.

stefan voda 3

Printre cei care au jucat în „Ştefan-Vodă” se află şi Gheorghe Visu, Ana-Ioana Macaria, Brânduşa Mircea, Mihai Gruia Sandu, Mihai Călin, Anca Herţea, Gabriel Spahiu, Ionuţ Corpaci, ei fiind şi cei care au coordonat lucrul cu mai tinerii actori.

Intrarea la spectacol este liberă.

Cătălin Naum (1 aprilie 1939 – 9 mai 2013) a fost un pedagog şi om de teatru care a format generaţii întregi de actori, printre care se află nume importante ale teatrului sau ale filmului românesc. Este mentorul Teatrului Studenţesc Podul, la conducerea căruia s-a aflat începând cu anul 1970, încă de la începuturile acestui teatru.

INFO

„Ştefan-Vodă”, după Barbu Ştefanescu Delavrancea

Marţi, 1 aprilie 2014, ora 20:00
Teatrul Studenţesc Podul, Calea Plevnei 61, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Scenariu: Cătălin Naum şi Dorel Şandor
Muzică: Iosif Herţea

Distribuţia şi anul venirii în Pod:
Andrei Sever Bârzan – noiembrie 2004
Raluca Caragioiu – noiembrie 2003
Alexandru Emilian Chifu – noiembrie 2013
Eduard Cîrlan – octombrie 2005
Marius Costache – martie 2002
Bogdan Costea – martie 2005
Gabriel Costin – ianuarie 2005
Valentin Florea – noiembrie 2007
Alexandru Mike Gheorghiu – septembrie 1993
Mădălina Ignat – aprilie 2008
Marius Mihai – aprilie 2011
Oana Maria Paraschivu – octombrie 2012
Diana Sar – octombrie 2013
Alexandru Sinca – iulie 2005
Andreea R Şuilea – iulie 2013
Lulu Raluca Trăsnea – noiembrie 2013
Alexandra Tucu – noiembrie 2012
Ioana Vlădescu – noiembrie 2013
Gabriel Zaharia – octombrie 2008

23
/09
/16

Laureați ai premiilor Nobel s-au reunit în Statele Unite la cea de-a 26-a ceremonie a premiilor ''anti-Nobel'', pentru a răsplăti cele mai absurde, ciudate și curioase cercetări ale anului. Este sexualitatea unui șobolan afectată de pantaloni? Poate un om trăi ca o capră? Au pietrele personalitate? În fiecare an, comitetul "Ig Nobel Prizes" acordă aceste premii pentru cercetări ''care fac oamenii mai întâi să râdă, apoi să reflecteze''

23
/09
/16

Se protestează în contra imunității înțeleasă ca privilegiu absolut. E o seară importantă în fața Senatului României. Las protestul și fug, cu inima strânsă, către cinematograf. La cinema e filmul “Câini”. Am citit niștre cronici de specialitate și m-am îngrozit: acesta e un thriller și o să mă sperie rău. N-a fost cazul.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

22
/09
/16

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Iată, Frida, îți scriu această scrisoare, prima dintr-un șir de scrisori către cei din cărți, și nu mă aștept să-mi răspunzi...

22
/09
/16

Festivalul Național de Teatru din București (FNT) se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Este singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucura de acest privilegiu.

22
/09
/16

În această seară, de la ora 19.00, a Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos“ de Patrick Leigh Fermor. La eveniment vor vorbi istoricul Georgeta Filitti, criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu şi prof. univ. Mihaela Irimia, specialist în literatură şi cultură britanică.

21
/09
/16

Povestea cântărețului de tangouri din perioada interbelică, recunoscut internațional, care a cântat alături de Edith Piaf, în Franța. După ce a ajuns pe lista neagră în România, Jean Moscopol a emigrat în America.

21
/09
/16

Actorul american Brad Pitt (52 de ani) a reacționat cu tristețe la cererea de divorț depusă de soția sa, Angelina Jolie (41), și a asigurat că cel mai important în aceste momente este binele copiiilor. Invocând "diferențe ireconciliabile", Jolie a cerut luni divorţul de Brad Pitt si custodia celor 6 copiii ai cuplului, trei biologici și trei adoptați.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.

20
/09
/16

Timișoara va fi Capitală europeană a culturii în anul 2021. Anunțul a fost făcut vineri și oamenii au plâns de bucurie când au aflat. Care este pulsul străzii și cum se vede „cultura” din mijlocul mulțimii?

20
/09
/16

Documentarul de scurtmetraj „Sfârșitul verii”/„End of Summer”, în regia Alinei Manolache va deschide premiera oficială a filmului „Bondoc”, în această seară, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu. „Bondoc”, documentarul semnat Mihai Mincan, Cristian Delcea și Mihai Voinea va rula în cinematografe din 23 septembrie.