Invitație la „Poveşti din viitor“
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-din-viitor-creatie-colectiva-in-regia-lui-adi-iclenzan/

Şapte actori tineri ne invită la tot atâtea întâlniri cu viitorul, cu ce s-ar putea întâmpla în viitor şi cu ce ar putea face din viitor singura noastră şansă de a ne salva sau chiar de a ne mântui la nivel colectiv.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2022

Premiera spectacolului „Povești din viitor”, o producţie de tip devised theatre îndrăzneaţă, ireverenţioasă, polemică şi dinamică pentru cei care se simt confortabil într-o zonă fertilă de disconfort, va avea loc joi, 5 mai, ora 19.30, la Sala Mică a Teatrului Național din Târgu Mureș. Următoarele reprezentaţii vor avea loc vineri, 6 mai şi duminică, 15 mai.

Regia artistică este semnată de Adi ICLENZAN, dramaturgia de scenă îi aparţine lui Daniel OLTEAN, scenografia, video design-ul şi sound design-ul au fost realizate de Adi MATEI, iar regia tehică e asigurată de Stelian CHIŢACU.

Din distribuţie fac parte Radu ANASTAS, Alexandru-Andrei CHIRAN, Loredana DASCĂLU, Ştefan DOGARU, Georgiana GHERGU, Cristian IORGA şi Ale ŢIFREA.

„În esenţă, cred că fiecare spectacol de teatru, oricum ar fi construit, îşi propune să obţină momente unice şi irepetabile, chiar şi într-o structură aparent fixă. Noi doar am băgat steroizi în ideea asta. Firele narative sunt predeterminate, însă cuvintele şi acţiunile actorilor sunt improvizate pe moment. Ca un spectacol de impro, doar că nu e pe comedie. Sper ca în acest fel atitudinea publicului din fiecare seară să contribuie activ la forma şi la felul cum se simte reprezentaţia în acel moment“, spune Adi Iclenzan.

Spectacolul conţine limbaj licenţios şi imagini care vă pot afecta emoţional.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.teatrunational.biletmaster.ro.

Biletele în format fizic pot fi achiziţionate de la Casierie de luni până vineri între orele 9.00 – 19.00 şi, în weekend, cu o oră înainte de reprezentaţii. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon: 0365 806 865.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.