Povesti pentru copii si oameni mari, la Biblioteca Nationala
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-pentru-copii-si-oameni-mari-la-biblioteca-nationala/

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează, în perioada 17-21 decembrie, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”.  Potrivit unui comunicat TNO , evenimentul, care are ca scop educarea, informarea şi implicarea copiilor şi adulţilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe în domeniul artelor spectacolului, va avea loc în noul sediu al Bibliotecii Naţionale şi […]

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2012

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează, în perioada 17-21 decembrie, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”.

 Potrivit unui comunicat TNO , evenimentul, care are ca scop educarea, informarea şi implicarea copiilor şi adulţilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe în domeniul artelor spectacolului, va avea loc în noul sediu al Bibliotecii Naţionale şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Pe parcursul celor cinci zile vor fi prezentate spectacole de operetă şi musical ale Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, spectacole de păpuşi şi marionete din România şi din străinătate, spectacole muzicale, spectacole de magie, spectacole de teatru, concerte de colinde şi o serie de ateliere dedicate artelor spectacolului (jocuri teatrale, prezentare de instrumente muzicale, introducere în butaforie, arta costumului, balet şi dans popular sau pantomima), artelor vizuale (pictură, artă foto, modelaj în lut) sau ateliere de lucru manual cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Festivalul se desfăşoară sub deviza „joacă-te şi învaţă” şi le oferă participanţilor posibilitatea de a folosi arta ca mijloc de comunicare.

Participarea la spectacolele şi atelierele din festival este gratuită. Grupurile organizate din instituţii de învăţământ au prioritate, dar în limita locurilor disponibile se organizează şi înscrieri individuale.

Sursa: Agerpres

25
/01
/17

În urmă cu 135 de ani să năștea romanciera și eseista britanică Virginia Woolf. Tot într-o  zi de 25 ianuarie (1938) se năştea Vladimir Vysotsky, actor, cantautor, poet și scriitor rus. Ignorant de oficialități, Vîsoțki a exercitat o influență enormă asupra locuitorilor Uniunii Sovietice. în anii '70, rușii își cumpărau casetofoane - achiziție destul de costisitoare pentru acele vremuri - anume pentru a-i putea asculta cântecele.

24
/01
/17

“TONI ERDMANN”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Evenimentul va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

24
/01
/17

Editura Nemira publică o selecție deosebită, dedicată iubitorilor de scrisori redescoperite în sertare și arhive, ca mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului: 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, în selecția lui David H. Lowenherz. Lansarea are loc miercuri, 1 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

24
/01
/17

Homo Americanus este un spectacol one-man-show de teatru non-verbal, un perform(D)ance conceput de Paul Cimpoieru cu trei reprezentaţii în ianuarie la Teatrul LUNI de la Green Hours (11, 18 si 25 ianuarie, dar și pe 1 februarie, de la ora 19.30).

24
/01
/17

Anul acesta, pe baza listei premierelor din 2016, pusă la dispoziție de Centrul Național al Cinematografiei, 21 de lungmetraje sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2017, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România. Evenimentul va avea loc la sfârșitul lunii martie, în București.

24
/01
/17

Într-o zi de 24 ianuarie se năștea Grigore Vasiliu Birlic, unul dintre cei mai mari actori români. Numele său de naștere era Grigore Vasiliu, Birlic fiind porecla pe care artistul a primit-o ca urmare rolului de succes din piesa Birlic, jucată la începutul carierei.

24
/01
/17

Astăzi este ziua în care cinefilii din întreaga lume vor afla nominalizările la Premiile Oscar 2017. Printre marile favorite, la cele mai importante categorii de premii, se numără peliculele „La la Land”, „Moonlight” şi „Manchester by the sea”. Nominalizările vor putea fi urmărite în direct la Digi24, de la ora 15.15.

23
/01
/17

Într-o zi de 23 ianuarie (1899) se năștea Humphrey Bogart, câștigător al premiului Oscar. Actorul a fost numit de către Institutul American de Fim cel mai mare actor din istoria filmului american. Tot într-o zi de 23 ianuarie (1989) înceta din viaţă celebrul pictor spaniol Salvador Dali, reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă.

22
/01
/17

Teatrul Mic deschide seria celor șase premiere din stagiunea 2016-2017 cu spectacolul „Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia și scenografia lui Vlad Cristache. Primele reprezentații vor avea loc în zilele de 28 și 29 ianuarie, de la orele 19.00. Acesta este primul spectacol pus în scenă la Teatrul Mic de când conducerea acestuia a fost preluată de către regizorul și profesorul universitar Gelu Colceag.

21
/01
/17

The Deep Sound of Maramures, un proiect care integrează, în structuri artistice contemporane, cercetări antropologice din aria acustică tradițională, va fi prezentat publicului larg, în cadrul unei transmisii online din Vișeul de Sus, un eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, care se va bucura de recenzia specială a profesorului Ricardo de Ostos, arhitect experimentalist din Londra.