Povesti pentru copii și oameni mari, la „Ion Dacian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-pentru-copii-si-oameni-mari-la-ion-dacian/

Aflat la cea de-a doua ediţie în Bucureşti, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”, organizat de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” împreună cu Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională a României, vine în întâmpinarea publicului tânăr, reunind spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere şi expoziţii menite să inspire interesul şi să stimuleze curiozitatea copiilor pentru artele spectacolului.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2014

Povesti pentru copii și oameni mari – Evenimentul are o importantă componentă socială, adresându-se cu precădere copiilor din medii defavorizate sau cu dizabilități și are drept scop facilitarea accesului acestora la activități culturale.

Astfel, în perioada 15-17 decembrie, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani vor putea participa în mod gratuit la numeroase activități precum ateliere de mimă și pantomimă, de caligrafie, de canto, de prezentare a instrumentelor muzicale sau de realizare a unor decorațiuni de Crăciun, worksho

Povesti

puri de dans/balet și pot asista la concerte de colinde susținute de Corul de Copii al Operei Naționale București și de soliști ai Teatrului de Operetă și Musical „Ion Daci

an”, dar și la proiecția filmului „Veronica” urmată de o sesiune de discuții.

Totodată, Festivalul „Povești pentru copii și oameni mari” găzduiește în acest an și câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole de teatru, muzică, dans și magie pentru copii. „Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici” (Opera Națională București), „Motanul încălțat” și „Capra cu trei iezi” (Teatrul de animație „Țăndărică”), „Momo sau povestea timpului furat” (Teatrul pentru copii și tineret „Excelsior”), Spectacolul de magie va avea premiera în cadrul festivalului, sunt câteva dintre producțiile care vor fi prezentate micilor spectatori.

Pe toată durata festivalului, cei mici și cei mari pot vizita și expoziții diverse precum Expoziția de costume de Operetă, Expoziția de jocuri vechi – „Jocuri de altădată”, Expoziția de ilustrație de carte pentru copii și Expoziția de desene „Opereta prin ochii copiilor”.

Foto: Povesti pentru copii și oameni mari – opereta.ro

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.