Prânz caritabil, cu Irina Margareta Nistor
https://www.ziarulmetropolis.ro/pranz-caritabil-cu-irina-margareta-nistor/

 În luna mai, Merci Charity Boutique (MCB) împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #4 – un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră.

Un articol de Liliana Matei|12 mai 2015

Miercuri, 27 mai, două persoane pot lua prânzul cu Irina Margareta Nistor ,,vocea filmelor”, critic de film, traducător.  Timp de 2 ore, Irina Margareta Nistor va povesti lucruri inedite de la invidiatul şi selectul festival de la Cannes la prânzul la care, pentru o donaţie, două persoane au ocazia să o cunoască.

Cu fondurile obținute prin donația participanților, vom începe proiectul Zâna Merciluță şi la Constanţa în colaborare cu Centrul Medical de Zi Focus. Zâna Merciluţă este proiect MCB ce oferă tratament stomatologic gratuit copiilor cu afecţiuni oncologice și unor cazuri sociale.

Dacă vrei să iei prânzul cu Irina Margareta Nistor, sună la 0752.593.736 / 0726.008.152. Maximum două locuri disponibile.

Invitații din primele trei ediţii au fost jucătorul de tenis Horia Tecău, actorul Marius Manole şi jurnalistul Alex Dima.

 INFO

MCB este o organizație nonprofit ce a înființat primul Concept Store caritabil din țară. Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale. Proiecte în derulare: Zâna Merciluță (asigurăm tratament stomatologic atât copiilor cu afecţiuni oncologice cât și copiilor ce provin din familii defavorizate), HABARNAM – cultură pentru copii (interacțiunea copiilor, cazuri medicale sau sociale, cu zona culturală), Îndrăznește să visezi(proiect adresat copiilor aflați într-un stadiu avansat al bolii, cărora le îndeplinim un vis/o dorință),Mâine pentru copii ( susținerea unor copii foarte talentați).

Acuarela Bufet este o braserie și iaurterie cu mâncare internațională reinterpretată în stil românesc.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.