Premiile APLER, la Muzeul National al Literaturii Romane
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-apler-la-muzeul-national-al-literaturii-romane/

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).  Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti. […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).

 Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti.

Graficianul de carte al anului 2011 a fost desemnat Tudor Jebeleanu, iar Premiul Cezar Ivănescu pentru autorul anului 2011 a fost acordat poetului Paul Vinicius pentru cartea „Liniştea de dinaintea liniştei”, apărută la Editura Tracus Arte.

De asemenea, Premiul Dan Alexandru Condeescu pentru critică literară şi ediţii critice a fost acordat lucrării „Cronologia vieţii literare româneşti.1944-1964”, coordonator Andrei Grigor, Editura Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

„Într-o lume în care totul se mistifică, intenţia noastră a fost aceea de a oferi ceva solid”, a spus acad. Eugen Simion despre cartea premiată.

Premiul pentru Jurnalism a revenit Anamariei Spătaru, de la Radio România Cultural, şi Mihaelei Helmis, de la Radio România, „două voci importante ale Societăţii Române de Radiodifuziune” (SRR), după cum le-a caracterizat preşedintele APLER, scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Premii Speciale APLER au fost oferite lui Ionuţ Bogdan Ştefănescu pentru „Cuvântul de trecere”, Editura Tracus Arte şi lui Mircea Tiberian pentru „Tehnica improvizaţiei”, ediţia a II-a, Editura Tracus Arte.

Sursa: Agerpres

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.