Premiile Festivalului de Film We Are Water, ediție a treia
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-festivalului-de-film-we-are-water-editie-a-treia/

Juriul celei de-a treia ediţii a Festivalului de Film We Are Water a anunţat câştigătorii competiţiei în cadrul unei festivităţi de premiere care a avut loc pe 2 iunie la Galeria Roca din Madrid.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2016

Competiția internațională de scurt-metraje organizată de Fundația We Are Water a strâns într-o ceremonie de premiere toți finaliștii pentru cele trei categorii: micro-documentar, micro-animație și micro-ficțiune.A fost acordat și premiul publicului câștigătorului cu care s-a realizat o conexiune video.

Câștigătorii celei de-a treia ediție sunt:

Micro-documentar: Pevek, de Evgeny Makharadze (Rusia)

Micro-ficțiune: Maximize, de Bertrand Ndukong (Camerun)

Micro-animație: Childish blue, de Azadeh Deghani (Iran)

Premiul publicului: Happy World, de Hasan Jubair (Bangladeș)


Toate scurt-metrajele câștigătoare pot fi vizionate aici.

A fost minunat să privesc toate scurt-metrajele. Am petrecut o zi într-o altă lume. Am oferit un punctaj mai mare celor care au combinat informațiile cu latura emoțională, celor care au folosit informație de impact, originalitatea și dorința de a surprinde o poveste într-un mod cinematografic. Juan Campanella, regizor de film și televiziune, membrul al juriului.

Marc Clotet, celebru actor spaniol, a adăugat că „această inițiativă oferă posibilitatea de a cunoaște foarte multe persoane talentate și de a le cunoaște poveștile”.

Xavier Torras, directorul fundației We Are Water a subliniat că cinematografia este cea mai bună cale pentru a transmite un mesaj către o audiență internațională.

Festivalul de Film We Are Water 3 a fost organizat cu susținerea Națiunilor Unite, cu UNRIC (Centrul de Informare Regional al Națiunilor Unite pentru Europa de Vest) și revistele iAgua, Cine Informe și Cine & Tele.

Foto: We Are Water – wearewater.org/en

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.