Premiile Gopo 2014: Cobileanski, Sitaru şi Marian Crişan, cele mai multe nominalizări
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-gopo-2014-cobileanski-sitaru-si-marian-crisan-cele-mai-multe-nominalizari/

„La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, a primit 13 nominalizări la Premiile Gopo 2014. „Câinele japonez”, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, „La limita de jos a cerului”, „Poziţia copilului” şi „Rocker” concurează la categoria “Cel mai bun film”.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2014

„La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, a primit 13 nominalizări la Premiile Gopo 2014. „Câinele japonez”, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, „La limita de jos a cerului”, „Poziţia copilului” şi „Rocker” concurează la categoria “Cel mai bun film”.

La această ediţie a premiilor Gopo, „La limita de jos a cerului”, debutul în lungmetraj al regizorului Igor Cobileanski, a obţinut 13 nominalizări, „Domestic”, de Adrian Sitaru, şi „Rocker”, de Marian Crişan – câte 11, „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer – 10 nominalizări, „Câinele japonez”, de Tudor Cristian Jurgiu – 8 nominalizări, iar „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, de Corneliu Porumboiu – 7.

Cinci lungmetraje intră anul acesta în cursa pentru trofeul acordat celui mai bun film la gala premiilor Gopo: „Câinele japonez”, de Tudor Cristian Jurgiu, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, de Corneliu Porumboiu, „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, şi „Rocker”, de Marian Crişan.

Realizatorii celor cinci filme – Tudor Cristian Jurgiu, Corneliu Porumboiu, Igor Cobileanski, Călin Peter Netzer şi Marian Crişan – concurează pentru trofeul Gopo pentru cea mai bună regie.

În total, 65 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2013 au fost luate în considerare pentru desemnarea nominalizărilor celei de-a opta ediţii a premiilor Gopo.

Câştigătorii vor fi anunţaţi la gala premiilor Gopo, eveniment care va avea loc pe 24 martie şi va fi transmis în direct şi în exclusivitate de postul de televiziune Pro Cinema, dar şi online, pe www.premiilegopo.ro.

La categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” au fost nominalizate Diana Avrămuţ, pentru interpretarea din „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, Ioana Flora, pentru partitura din lungmetrajul regizat de Dan Chişu „Deja Vu”, Ioana Anastasia Anton, din filmul „Domnişoara Christina”, Ana Ularu, pentru interpretarea din „O vară foarte instabilă”, şi Luminiţa Gheorghiu, pentru cea din lungmetrajul premiat cu Ursul de Aur în 2013, la Festivalul de la Berlin, „Poziţia copilului”.

La categoria „cel mai bun actor într-un rol principal” se întrec Victor Rebengiuc, pentru rolul din „Câinele japonez”, Adrian Titieni, din „Domestic”, Gheorghe Ifrim, pentru interpretarea din „Domestic”, Igor Babiac, pentru rolul din filmul „La limita de jos a cerului”, şi Dan Chiorean, pentru interpretarea din pelicula „Rocker”.

Premiile Gopo 2014

Premiile Gopo 2014: Victor Rebengiuc concurează la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”

Cinci documentare au intrat în atenţia juriului de nominalizări şi vor fi supuse votului celor peste 400 de profesionişti din industrie: „Afacerea Tănase”, de Ionuţ Teianu, „Anul Dragonului”, de Iulian Ghervas şi Adina Popescu, „City Tour”, de Andrei Nicolae Teodorescu, „Experimentul Bucureşti”, de Tom Wilson, şi „Exploratorul”, de Titus Mntean şi Xantus Gabor.

La categoria „cel mai bun film european” au fost luate în calcul 41 de producţii, dintre care criticii de film din juriul de nominalizări au votat cinci titluri, distribuite în cinematografele din România anul trecut: „Amour”, de Michael Haneke, „Adele: Capitolele 1 şi 2/ La vie d’Adele”, de Abdellatif Kechiche, „Vânătoarea/ The Hunt”, de Thomas Vinterberg, „Hannah Arendt”, de Margarethe von Trotta, şi „Deturnarea/ Kapringen”, de Tobias Lindholm.

Premiul pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box-office în 2013 va fi acordat lungmetrajului „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, care a obţinut încasări totale de 1.249.457 de lei.

Foto cu Premiile Gopo 2014 , Victor Rebengiuc, La limita de jos a cerului – Cinemagia

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.

26
/11
/17

Stela Popescu a vorbit despre: părinții ei, primii pași in teatru, drumul spre succes, experiența comunismului, omul din afara scenei, experiența libertății și atitudinea față de viață, în cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

24
/11
/17

Making Waves: New Romanian Cinema, cel mai longeviv și important eveniment dedicat promovării filmului românesc peste Ocean, revine în New York pentru cea de-a 12-a ediție, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

23
/11
/17

Lumea artistică este în stare de șoc după moartea subita a actriței Stela Popescu. "A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui", a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veștii că Stela Popescu s-a stins din viață.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.