Premiu special la Belgrad pentru filmul romanesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiu-special-la-belgrad-pentru-filmul-romanesc/

Filmul ‘Toată lumea din familia noastră’, în regia lui Radu Jude, a obţinut premiul special al celei de-a 18-a ediţii a Festivalului filmului de autor /FAF/ de la Belgrad, informează miercuri agenţia Tanjug. Pelicula regizorului român a concurat alături de alte unsprezece, dintre care Marele premiu ‘Aleksandar Sasa Petrovic’ i-a revenit filmului ‘Tabu’, al regizorului […]

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2012

Filmul ‘Toată lumea din familia noastră’, în regia lui Radu Jude, a obţinut premiul special al celei de-a 18-a ediţii a Festivalului filmului de autor /FAF/ de la Belgrad, informează miercuri agenţia Tanjug.

Pelicula regizorului român a concurat alături de alte unsprezece, dintre care Marele premiu ‘Aleksandar Sasa Petrovic’ i-a revenit filmului ‘Tabu’, al regizorului portughez Miguel Gomes.

Tot în cadrul ceremoniei desfăşurate marţi seara, care a marcat încheierea principalei secţiuni a festivalului, filmul ‘Holly Motors’, al regizorului francez Leos Caras, a obţinut premiul pentru cea mai bună regie.

Distincţiile au fost înmânate unor reprezentanţi ai centrelor culturale din ţările de origine ale câştigătorilor. Juriul a fost prezidat de câştigătorul de anul trecut al FAF, regizorul Pablo Giorgelli.

Din juriu au mai făcut parte producătorul grec Yorgos Tsourgiannis, scenaristul danez Anders August şi regizoarea şi scenarista sârbă Maja Milos.

Au fost, de asemenea, premiate la ceremonia de marţi ‘Cesare deve morire’ al italienilor Paolo şi Vittorio Taviani /premiul Fipresci Serbia/ şi producţia independentă americană ‘Beasts of the Southern Wild’ al lui Benh Zeitlin /placheta ‘Aleksandar Petkovic Petko’/.

În total, la cea de-a 18-a ediţie a FAF, care a început la 28 noiembrie, au fost proiectate 48 de pelicule din 15 ţări.

Sursa: Agerpres

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.