Preşedintele CNA: Voi propune modificări substanţiale ale legislaţiei audiovizuale, conforme cu raportul MCV
https://www.ziarulmetropolis.ro/presedintele-cna-voi-propune-modificari-substantiale-ale-legislatiei-audiovizuale-conforme-cu-raportul-mcv/

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, afirmă că va propune „modificări substanţiale” ale legislaţiei audiovizuale, în spiritul prevederilor raportului MCV. „Îmi asum toată recomandarea Comisiei şi cu privire la activitatea Consiliului şi chiar am să vin în întâmpinare, propunând foarte rapid modificări substanţiale, fiindcă, într-adevăr, avem de-a face cu un derapaj generalizat”, a […]

Un articol de Andrada Văsii|31 ianuarie 2013

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, afirmă că va propune „modificări substanţiale” ale legislaţiei audiovizuale, în spiritul prevederilor raportului MCV.

„Îmi asum toată recomandarea Comisiei şi cu privire la activitatea Consiliului şi chiar am să vin în întâmpinare, propunând foarte rapid modificări substanţiale, fiindcă, într-adevăr, avem de-a face cu un derapaj generalizat”, a declarat miercuri preşedintele CNA.

Laura Georgescu a subliniat că este de acord şi a susţinut permanent armonizarea Codului audiovizual şi chiar a Legii audiovizualului cu evoluţia societăţii româneşti, declarându-se convinsă că niciunul dintre actorii de pe piaţa audiovizualului nu are altă părere.

„Din păcate, perioada recentă a fost însoţită şi de declaraţii destul de alunecoase ale unor personalităţi şi cred că ar trebui menţionat că până şi astăzi am asistat la un caz concret, în care o vedetă de televiziune a încercat să exercite presiuni abuzive asupra deciziei unui judecător într-un proces de contencios administrativ cu o instituţie”, a spus preşedintele CNA.

Comisia Europeană atrage pentru prima dată atenţia, în raportul suplimentar privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), asupra rolului mass-media, susţinând că sistemul judiciar ar fi fost supus unor presiuni prin intermediul presei.

Raportul CE, prezentat miercuri la Bruxelles, menţionează nevoia unei revizuiri a regulilor existente, inclusiv în ceea ce priveşte Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru a se asigura că libertatea presei este însoţită de o protecţie corespunzătoare a instituţiilor statului şi a drepturilor fundamentale ale persoanelor.

 

Sursa: Agerpres

31
/10
/13

O carieră eșuată de pianist concertist renaște în câteva luni, după ce artista se gândește la o strategie de business și postează câteva înregistrări pe YouTube, care ajung să aibă milioane de vizualizări. Este povestea Valentinei Lisitsa, care va concerta săptămâna viitoare la Ateneul Român.

30
/10
/13

Ansamblul Musica Viva (Andreea Butnaru - pian, Andrei Theodoru - clarinet și Florin Mitrea - violoncel) susţine miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, un recital la Sala Radio. Spectacolul va fi ca o invitaţie imaginară la dans, pe acordurile pasionale specifice tangourilor lui Astor Piazzolla.

30
/10
/13

Tradiţionalele cursuri de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco între o ediţie şi alta a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée“ fac obiectul a patru emisiuni care vor fi difuzate în zilele de sâmbătă ale lunii noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 2.

30
/10
/13

„Eu cu cine mă mărit?“, se întreabă Eva din spectacolul „Matrimoniale“ de la Teatrul Nottara şi tot ea oferă răspunsul! Piesa scrisă de Lia Bugnar şi regizată de Diana Lupescu a avut premiera naţională în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, în secţiunea „crize”.

30
/10
/13

Premiat cu Palme d’Or la Cannes, „Adele: Capitolele 1 şi 2”, în regia franco-tunisianului Abdellatif Kechiche, este un film intens despre maturizarea sentimentală şi sexuală a unei adolescente, dar, mai ales, un portret al feminităţii şi al iubirii, dublat de un elogiu al senzualităţii.

30
/10
/13

Între 31 octombrie și 3 noiembrie, patru dintre cele mai bune spectacole care au făcut parte din programul Undercloud, Festivalul de Teatru Independent, vor putea fi revăzute la Muzeul Național al Țăranului Român, în Best of Undercloud.