Prim-solista Teatrului Naţional de Operetã, Bianca Ionescu, susţine un eveniment de 8 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/prim-solista-teatrului-national-de-opereta-bianca-ionescu-sustine-un-eveniment-de-8-martie/

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale.

Un articol de Andrada Văsii|5 martie 2013

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale, şi va cuprinde piese din repertoriul internaţional precum Sabor a mi, Parole, paroleBig Spender sau Caruso, alături de piese celebre româneşti, dar şi compoziţii proprii ale solistei.

Recitalul, dedicat Zilei Femeii, beneficiază de participarea tenorilor Florin Budnaru, Anton Zidaru şi Cezar Balan şi face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente organizate anul acesta de Teatrul Naţional de Operetă“Ion Dacian” în diferite locaţii din capitală.

Recitalul „Tea Time” este primul eveniment organizat de Teatrul Naţional de Operetă în Bucureşti de la începutul anului 2013 şi are loc în contextul turneului naţional iniţiat în stagiunea 2012-2103. Recitalul va fi urmat de alte două evenimente susţinute în Bucureşti – doua reprezentaţii ale spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, care vor avea loc în 11 şi 12 martie, la Teatrul Metropolis.

Bianca Ionescu este prim-solista a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi absolventã a Conservatorului de Muzică din Bucureşti la clasa de Canto a Artei Florescu. Din anul 2005 este Doctor în muzica, în domeniul Operetei româneşti. Repertoriul său include 20 de roluri principale de operetă şi 10 titluri de operă. Printre rolurile interpretate amintim: Adela în „Liliacul”, Franzi în „Sange vienez”, Anina in „O noapte la Venetia”, Arsena în „Voievodul Tiganilor”, Vallencienne în „Vaduva vesela”, O Lia San în „Victoria si-al ei husar”, Mania în „Contesa Maritza”, Maria în „Poveste din Cartierul de Vest” şi Edyth van Hopper în musicalul „Rebecca”.

Momentele coregrafice vor fi interpretate de soliştii Diana Ferencz şi Relu Dobrin, balerini ai Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Biletele pot fi achiziţionate online, în reţeaua vandbilete.ro, sau de la casieria VandBilete.ro (Str. Vasile Lascar, nr. 42-44) de luni până duminica, în intervalul orar 11.30 – 19.00.

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.

21
/08
/18

Dirijorul Cristian Lupeș reface celebrul turneu enescian, într-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane românești.

20
/08
/18

În acest weekend, la Făget, în Timiș, a avut loc prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

20
/08
/18

Chiar în ziua în care s-au împlinit 137 de ani de la nașterea compozitorului român, 19 august, iar pregătirile sunt în toi pentru începerea ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu“, se împlinesc, în mod simbolic, și 105 ani de când George Enescu însuși lansa prima inițiativă de susținere și dezvoltare a muzicii clasice românești, înființând Premiul Național de Compoziție George Enescu.

17
/08
/18

Luni, 27 august, de la ora 20.00, pe scena Sălii mari a Ateneului Român, compozitorul și pianistul italian Stefano Bollani va interpreta, alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul Iosif Ion Prunner, propria sa compoziție,  „Concerto Azzurro“ pentru pian și orchestră, iar în a doua parte a serii, „Improvizații“ la pian solo și „Rhapsody in Blue“ de George Gershwin.