Primarul Sectorului 3 Robert Negoita a inaugurat – Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/primarul-sectorului-3-robert-negoita-a-inaugurat-casa-artelor/

Duminicã, 30 septembrie, în sectorul 3 a avut loc lansarea Casei Artelor. Acest proiect a luat naştere sub patronajul primarului Robert Negoiṭã şi se doreşte a fi un loc de promovare şi dezvoltare al abilitãṭilor artistice. Lansarea a mai gãzduit atât un vernisaj de artã modernã, cât şi o expoziṭie de fotografie. Printre invitaṭi s-au […]

Un articol de |2 octombrie 2012

Duminicã, 30 septembrie, în sectorul 3 a avut loc lansarea Casei Artelor. Acest proiect a luat naştere sub patronajul primarului Robert Negoiṭã şi se doreşte a fi un loc de promovare şi dezvoltare al abilitãṭilor artistice.

Lansarea a mai gãzduit atât un vernisaj de artã modernã, cât şi o expoziṭie de fotografie. Printre invitaṭi s-au numãrat actorii George Ivaşcu, Magda Catone, Alice Barb, Anca Sigartãu, Tora Vasilescu, Radu Gheorghe ş.a.m.d. Numãrul total de invitaṭi s-a ridicat la aproximativ 200 de persoane, atât oameni de culturã, invitaṭi, cât şi oficiali.

Intr-o atmosferã familiarã, invitaṭii au putut lua parte la un concert de muzicã clasicã susṭinut de cãtre Horia Mihail pe noul pian achiziṭionat pentru Casa Artelor- un pian Steinway.

Din punct de vedere arhitectural, Casa Artelor dispune de o suprafaṭã de 1565 metri pãtraṭi şi reprezintã un spaṭiu vast cu sãli de coregrafie, teatru, studiu, dar şi cu amfiteatre în aer liber, fiecare cu o capacitate de 200 de locuri, un studio de înregistrãri, o salã pentru concerte camerale şi o salã pentru arte plastice. Inclusã în circuitul cultural bucureştean, Casa Artelor reprezintã un proiect de viitor.

Primarul Robert Negoiṭã a vorbit despre Casa Artelor ca despre un ‘’templu al culturii’’, un loc în care tinerii din sectorul 3 şi nu numai vor putea sã înveṭe, sã îşi exerseze, dar şi sã îşi dezvolte abilitãṭile artistice. Proiectul este unul destinat  şi centrat pe tineri şi urmãreşte sprijinirea acestora în viitoare demersuri artistice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.