Principesa Margareta şi Victor Rebengiuc, la „Seri de Poveste”
https://www.ziarulmetropolis.ro/principesa-margareta-si-victor-rebengiuc-la-seri-de-poveste/

Principesa Margareta şi actorul Victor Rebengiuc vor participa, marţi, de la ora 19.00, la „Seri de Poveste”, un eveniment caritabil dedicat copiilor, care se desfăşoară la librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2014

Cea de-a opta ediţie a evenimentului „Seri de Poveste” este organizată, în perioada 16 – 20 decembrie, de Fundaţia Principesa Margareta a României, în librăria Cărtureşti din strada Verona.

Pe parcursul a cinci seri, copiii şi părinţii sunt asteptaţi în librăria Cărtureşti Verona, începând cu ora 19.00, pentru a lua parte la numeroase momente educative, interactive şi interesante, pline de învăţăminte şi de surprize.

Fiecare seară este una specială, cei mici fiind invitaţi să ia parte la reprezentaţii diverse: lecturi ale poveştilor preferate, teatru de păpuşi şi chiar interpretări muzicale, notează Mediafax.

Principesa Margareta şi Victor Rebengiuc vor participa, marţi, la seara „Poveşti în aşteptarea Crăciunului”.

În fiecare an, acest eveniment încurajează lectura şi are ca invitaţi povestitori actori, artişti, oameni de televiziune şi trupe de teatru care se alătură pro bono acestui proiect.

Evenimentul este unul public şi gratuit şi va continua seară de seară până pe 20 decembrie. Organizatorii încurajează lectura şi vor avea în serile următoare invitaţi precum Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, Alina Sorescu, Margareta Pâslaru, Teatrul de Umbre şi Teatrul Dubee Doo.

Programul fiecărei „Seri de Poveste” este disponibil online pe site-ul Fundaţiei Principesa Margareta a României, www.fpmr.ro.

Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment prin sponsorizări sunt alocate Fondului Special Pentru Copii, un program naţional ce sprijină anual 200-300 de copii din toată ţara, care se află în situaţii dificile de viaţă şi riscă să abandoneze şcoala din cauza sărăciei.

Foto: Principesa Margareta şi Victor Rebengiuc – facebook

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.