Prințul Charles, în vizită la Muzeul Satului
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-charles-in-vizita-la-muzeul-satului/

Prinţul Charles a sosit, în această dimineaţa, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, fiind întâmpinat de directoarea instituţiei, Paula Popoiu, şi de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteţa Sa Regală a fost primită cu pâine şi sare.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2017

Tot astăzi, prințul de Wales va merge și la Patriarhia Română.

Miercuri, Prințul Charles a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, la Palatul Cotroceni.

Vizita în România este prima din turneul european pe care moștenitorul Coroanei Britanice l-a început miercuri și îl va incheia pe 6 aprilie. Printul Charles se va afla in Romania pana vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prințului Charles, din 1998 și până în prezent. Turneul european pe care Prințul de Wales l-a început miercuri include și vizite în Italia si Austria.

Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre acestea o proprietate compusă dn mai multe clădiri și o casă saxonă în satul Viscri, cu trei dormitoare duble, două băi, o bucătărie şi terasă, toate aranjate în stil tradiţional.

Foto: Prințul Charles – facebook

20
/04
/21

Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ștefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturalețea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com, fiind cea de-a noua expoziţie în „realitate virtuală“ găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului marii pictoriţe Valentina Rusu Ciobanu.

20
/04
/21

Expoziția Shaping Design. Together. va avea loc în perioada 5-13 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României.

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

02
/04
/21

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consulatului onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, expoziţia fotografică „Muzeul Prado iese în stradă”.

29
/03
/21

După expoziții care-au atras atenția în 2020, precum „Woman Unchained“, by Irina Greciuhina, „Un veac de singurătate“, aparţinând celei mai mari pictoriţe din Republica Moldova, Valentina Rusu Ciobanu, ajunsă la vârsta centenarului, și „The Severed Garden“, by Vadim Creţu, spațiul expozițional Arbor.art.room propune, începând de săptămâna aceasta, o nouă expoziție, de această dată deschizându-se spre domeniul „artei conceptuale“.

28
/03
/21

Primăvara aduce, săptămânal, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale. Sezoane noi ale emisiunilor consacrate, dar şi producţii realizate în premieră vă aşteaptă din 29 martie, la TVR 3.