Program la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-masca/

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00  GEMENII Durata 1h si 30′   GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc „Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00

 GEMENII

Durata 1h si 30′

 

GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc

„Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate punctele de vedere.

 

DISTRIBUŢIA
Gandolfa – Alina Crăiţă
Angelica – Ana Daponte
Pancrazio – Cosmin Creţu
Zanetto – Sorin Dinculescu
Tonino – Sorin Dinculescu
Leonzio – Valentin Mihalache
Isabella – Anamaria Pîslaru
Brighella – Aurel Sorin Sandu
Arlecchino – Răzvan Teodorescu
Bargello – Ionuţ Ghenu/Bogdan Angelescu
Mama – Ionuţ Ghenu/ Bogdan Angelescu

 

Regie: Michele Modesto Cassarin

Scenografie şi costume: Licia Lucchese, Sanda Mitache
Măşti: Stefano Perocco
Maestru lupte scenice: Ion Albu
Traducerea: Adina Teodorescu

 

Vineri, 14 Decembrie, ora 19.00

 CANARUL ALBASTRU

Distribuție:

Signora, Colombina – Georgiana Vrațiu

Brighella – Anamaria Iordache

Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela Albu

Pulcinellina – Liana Pecican

Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc

Capitano Matamores – Alexandru Floroiu

Pulcinella, Pantalone – Antonio Tadeus Mincă

Dottore – Sebastian Ghiță

Scenariu şi regie Mihai Mălaimare

Asistenți regie Anamaria Pîslaru şi Valentin Mihalache

Costume Andreea Postelnicu şi Alina Nica Gurguță

Decor Puiu Antemir

Sambata, 15 Decembrie, ora 19.00

 TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA

Durata spectacolului – 1 ora

Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu  guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara ce incearca sa se substituie Divinitatii. „Acesta e miracolul pe care l-am asteptat atatia ani?”, se intreaba oamenii, declansand  astfel o inlantuire de intamplari ce contureaza o realitate dura, nemiloasa, in care singura regula pare a fi cea din dictonul „Paine si circ”.

Distributia

Ingerul- Sebastian Ghita

Nevasta politistului- Iulia Dumitru

Femeia – Alina Craita

Tanara – Emilia Manea

Depravata – Oana Dragnea

Preotul – Aurel Sandu

Senatorul – Cosmin Cretu

Politistul – Valentin Mihalache

Ologul – Mihai Hurduc

Melchior -Eugen Fetescu

Tanarul – Cristian Neacsu

Realizatori

   Scenariul şi regia – Mihai Malaimare

Asistent regie- Ana Maria Paslaru

Lupte scenice – Albu Ioan

Scenografie – Pop Ruxandra

Muzica – Vasile Manta

Coregrafie – Simiceanu Ileana Mirela

 

 

Duminică, 16 Decembrie, ora 11.00

 O LOCOMOTIVĂ ȘI O GARĂ

 

Actorii Teatrului Masca cântă, dansează step, mânuiesc marionete şi îi însoțesc pe copii într-o călătorie pe parcursul căreia vor afla secretul împlinirii tuturor viselor.

Un musical pentru copii

Adaptare după „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi

 

Tatuțu’/Șeful de gară……………….Sorin Dinculescu

Baruțu……………………………………….Răzvan Teodorescu

Baruțu Papuşă/Marionetă.…..Laura Dumitraşcu

Mitzu……………….…………………………..Ana Daponte

Scenariu şi regie………….Mihai Mălaimare

Scenografie şi costume….. Sanda Mitache

Muzică……………..…..Paul Urmuzescu

Coregrafie……………….Ioan Tugearu

 

Duminică , 16 Decembrie, ora 17.00

ÎMPODOBIREA BRADULUI

Sărbătorile de iarnă au stat mereu sub semnul iubirii, frumosului şi al generozității, iar împodobirea bradului la Teatrul Masca a devenit o tradiție pentru locuitorii cartierului Militari. Vă aşteptăm duminică să trăiți alături de noi o clipă din magia acestor sărbători.

 

 

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…