Programul magic de lecturi online vă așteaptă la Teatrul Ion Creangă în luna august
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-magic-de-lecturi-online-va-asteapta-la-teatrul-ion-creanga-in-luna-august/

Lecturile de vacanţă pentru năzdrăvani mici continuă la Teatrul Ion Creangă. Proiectul video online aduce în luna august patru noi poveşti publicate la editura Didactica Publishing House (DPH) şi lecturate de actorii Teatrului Ion Creangă. Atent ilustrate şi pline de suspans, titlurile selecţionate îşi propun să le facă copiilor cunoştinţă cu noi experienţe, dar şi să le încurajeze interesul pentru lectură.

Un articol de Petre Ivan|3 august 2021

Primul univers pe care cei mici îl vor explora este cel din Muna și Iepurașul de pe Lună – de Camille Whitcher, carte câștigătoare a Premiului Stratford-Salariya pentru cărți ilustrate în anul 2017. Povestea o surprinde pe Muna, o fetiță care-și face un prieten neașteptat: un iepuraș sosit tocmai de pe Lună. Următoarele sesiuni îi poartă pe copii în lumea unui unicorn, eroul seriei Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor, concepută și ilustrată de Aurélie Chien Chow Chine cu scopul de a le arăta celor mici cum să-și gestioneze emoțiile.

Muna și Iepurașul de pe Lună
7 august, ora 10:00
Interpretează: Carmen Palcu, Eliza Teofănescu, Anca Zamfirescu
Într-o noapte caldă de vară, în timp ce savurau câteva prăjituri și o cană cu ceai, Muna și bunica ei admirau Luna, care strălucea feeric. Un cadru perfect pentru a începe o călătorie într-un spațiu necunoscut, sub cerul înstelat, alături de un nou prieten. Dar oare chiar ne poartă într-o aventură acest iepuraș magic? Sau am intrat pe tărâmul viselor?

Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor
14 august, ora 10:00 – Sunt timid
21 august, ora 10:00 – Sunt invidios
28 august, ora 10:00 – Sunt fericit
Interpretează: Camelia Andriță
Noni este un mic unicorn special: părul din coama lui își schimbă culorile în funcție de emoțiile sale. Uneori este timid. Alteori este invidios. Iar câteodată este atât de fericit! Cu ajutorul poveștilor, vom descoperi alături de Noni cum să ne gestionăm stările, dar și cum să ne relaxăm mintea și corpul pentru a nu lăsa emoțiile puternice să ne copleșească.

Lecturile ilustrate (video) sunt publicate în fiecare sâmbătă, la ora 10:00, pe canalele de Facebook, Instagram și Youtube ale Teatrului Ion Creangă.

Proiectul Lecturi de vacanță pentru năzdrăvani mici este derulat în parteneriat cu Didactica Publishing House (DPH) și face parte din Programul TIC ONLINE, un demers implementat de Teatrul Ion Creangă începând din anul 2020, prin producția mai multor serii și tipuri de materiale audiovizuale cu caracter educativ, adresate copiilor de vârstă preșcolară și școlară.

 

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.