Programul magic de lecturi online vă așteaptă la Teatrul Ion Creangă în luna august
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-magic-de-lecturi-online-va-asteapta-la-teatrul-ion-creanga-in-luna-august/

Lecturile de vacanţă pentru năzdrăvani mici continuă la Teatrul Ion Creangă. Proiectul video online aduce în luna august patru noi poveşti publicate la editura Didactica Publishing House (DPH) şi lecturate de actorii Teatrului Ion Creangă. Atent ilustrate şi pline de suspans, titlurile selecţionate îşi propun să le facă copiilor cunoştinţă cu noi experienţe, dar şi să le încurajeze interesul pentru lectură.

Un articol de Petre Ivan|3 august 2021

Primul univers pe care cei mici îl vor explora este cel din Muna și Iepurașul de pe Lună – de Camille Whitcher, carte câștigătoare a Premiului Stratford-Salariya pentru cărți ilustrate în anul 2017. Povestea o surprinde pe Muna, o fetiță care-și face un prieten neașteptat: un iepuraș sosit tocmai de pe Lună. Următoarele sesiuni îi poartă pe copii în lumea unui unicorn, eroul seriei Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor, concepută și ilustrată de Aurélie Chien Chow Chine cu scopul de a le arăta celor mici cum să-și gestioneze emoțiile.

Muna și Iepurașul de pe Lună
7 august, ora 10:00
Interpretează: Carmen Palcu, Eliza Teofănescu, Anca Zamfirescu
Într-o noapte caldă de vară, în timp ce savurau câteva prăjituri și o cană cu ceai, Muna și bunica ei admirau Luna, care strălucea feeric. Un cadru perfect pentru a începe o călătorie într-un spațiu necunoscut, sub cerul înstelat, alături de un nou prieten. Dar oare chiar ne poartă într-o aventură acest iepuraș magic? Sau am intrat pe tărâmul viselor?

Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor
14 august, ora 10:00 – Sunt timid
21 august, ora 10:00 – Sunt invidios
28 august, ora 10:00 – Sunt fericit
Interpretează: Camelia Andriță
Noni este un mic unicorn special: părul din coama lui își schimbă culorile în funcție de emoțiile sale. Uneori este timid. Alteori este invidios. Iar câteodată este atât de fericit! Cu ajutorul poveștilor, vom descoperi alături de Noni cum să ne gestionăm stările, dar și cum să ne relaxăm mintea și corpul pentru a nu lăsa emoțiile puternice să ne copleșească.

Lecturile ilustrate (video) sunt publicate în fiecare sâmbătă, la ora 10:00, pe canalele de Facebook, Instagram și Youtube ale Teatrului Ion Creangă.

Proiectul Lecturi de vacanță pentru năzdrăvani mici este derulat în parteneriat cu Didactica Publishing House (DPH) și face parte din Programul TIC ONLINE, un demers implementat de Teatrul Ion Creangă începând din anul 2020, prin producția mai multor serii și tipuri de materiale audiovizuale cu caracter educativ, adresate copiilor de vârstă preșcolară și școlară.

 

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.