Promenada Operei revine anul acesta pe esplanada Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/promenada-operei-revine-anul-acesta-pe-esplanada-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă pe esplanadă cea de-a zece ediţie a evenimentului „Promenada Operei”.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2020

Stagiunea Estivală a Operei Naționale București, intitulată „Seri de Operă Estivale”, face parte din SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii. Pentru mai multe detalii puteți consulta link-ul următor: http://www.cultura.ro/ministerul-culturii-lanseza-samer-2020

Muzica, limbajul universal pe care toate popoarele lumii îl vorbesc, indiferent de cultură, religie, etnie; muzica, mereu misterioasă și unică se va lăsa mângâiată de aplauzele publicului bucureștean.

Promenada Operei va etala o pleiadă de solişti ai Operei Naționale București – unii dintre ei deţinătorii unor impresionante palmarese profesionale – precum: Iulia Isaev, Daniel Magdal, Simona Neagu, Mihaela Ișpan, Alin Stoica, Irina Iordăchescu, Dan Indricău, Cătălin Toropoc, Veronica Anușca, Sidonia Nica, Lucian Petrean, Sorana Negrea, Oana Andra, Iordache Basalic, Lucian Corchiș, Adrian Mărcan, Liviu Indricău, Marius Boloș, Ion Dimieru, Cristina Fieraru, Monica Luca. Îşi dau concursul corul, pregătit de maestrul Daniel Jinga şi orchestra teatrului liric. Regia poartă semnătura Cristinei Cotescu, asistent de regie va fi Alexandru Nagy, iar prezentator va fi Bogdan Chenciu. 

Acestora li se va alătura ansamblul de balet și prim balerinii Mihaela Soare și Bogdan Cănilă, Greta Niță și Robert Enache, Monica Petrică, Andra Ionete. Întregul eveniment se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Acest veritabil regal liric va cuprinde o suită de capodopere muzicale, dintre care amintim aici  numai câteva dintre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate: Non piu andrai din opera Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Le veau d’or din opera Faust de Charles Gounod, La donna e mobile din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, Habanera din opera Carmen de Georges Bizet, Largo al factotum din opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Quando m’en vo din opera Boema de Giacomo Puccini, Ebben, Ne andro lontana din opera La Wally de Alfredo Catalani, Nessun dorma din opera Turandot de Giacomo Puccini. 

Parfumul poveștilor de dragoste, a emoțiilor și pasiunilor ascunse printre partituri, se va lăsa simțit pe esplanada din fața Operei Naționale București.

Evenimentul se înscrie în categoria de proiecte menite a asigura accesul publicului la cultura de înaltă ţinută, mai precis la genul liric de calitate, care este opera.

Biletele se pot achiziționa doar online, de pe http://tickets.operanb.ro/. 

Accesul la eveniment se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.