pulzArt, prilej de city break cultural la Sfântu Gheorghe
https://www.ziarulmetropolis.ro/pulzart-prilej-de-city-break-cultural-la-sfantu-gheorghe/

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu şi-au făcut încă planuri pentru weekend să îşi facă spontan o bucurie. Frumuseţea locului şi a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă şansa iubitorilor de artă şi frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendinţele în diferite domenii artistice şi ce îndrăgeşte publicul de afară. 

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2019

Un concert surprinzător prin combinația de jazz și muzică electronică este chiar cel din deschidere, susținut de Ishmael Ensemble, o trupă britanică foarte cunoscută tinerilor londonezi care se va afla față în față cu publicul de la noi, chiar în prima zi pulzArt.

Următoarele seri din festival vor vibra, de asemenea, de combinații surprinzătoare de genuri muzicale, prin prezența pe scenele de la pulzArt a altor artiști internaționali precum grupul muzical francez Cédric Hanriot Trio, care combină curente jazz, pop și groove, explorând în mod ludic teme internaționale faimoase preluate din popul lui Katy Perry și rock-ul Nirvana, , sau Alexandre Kordzaia, cunoscut drept “Kordz, care va crea momente muzicale unice alături de alți zece artiști locali cu instrumente de corzi, în seara de închidere a celei de-a șaptea ediții de pulzArt.

Pe lângă muzică, la pulzArt vine în întâmpinarea publicului cu spectacole de teatru, expoziții de artă fotografică, proiecții de film, teatru de păpuși și multe alte surprize pentru toate gusturile, care merită și trebuie văzute. Detalii și informații suplimentare privind artiștii invitați și întregul program al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.pulzart.ro

Cei interesați își pot achiziționa biletele, al căror preț este între 20 și 30 de lei, online, de pe site-ul www.biletmaster.ro .

Foto: pulzArt – facebook

 

 

 

 

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.