“Puricele” lui Mălăele, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/puricele-lui-malaele-la-tvr/

Anul acesta, la 100 de ani de la Marea Unire, Gala Premiilor UNITER a avut loc la Alba Iulia, chiar în Cetatea Alba Carolina. Premiul de excelenţă UNITER 2018 i-a fost acordat lui Horaţiu Mălăele. Casa de Producţie TVR prezintă Puricele, spectacolul preluat de la Teatrul Nottara

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2018

“Mulțumesc familiei mele pentru dragoste, prietenilor mei pentru întreținere, dușmanilor — pentru reținere, și mai presus de toți și toate, mulțumesc publicului meu fără de care acum aș fi vândut cartofi în piața mare a Târgu Jiului”

Horațiu Mălăele s-a născut la 1 august 1952, in Târgu Jiu, județul Gorj. A învățat la Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu și a avut prima expoziție personală de desene la casa de cultură din oraș în clasa a 12-a. Intenționa să urmeze Institutul de Arte Plastice din capitală, dar a absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Octavian Cotescu.

Este, probabil, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, a făcut roluri de referință în teatru și film, a regizat, desenează și pictează, spune versuri, scrie, aduce zâmbet și lacrimă cu egală ușurință.

Casa de Producție TVR vă propune un spectacol care a avut succes în toate teatrele în care a fost jucat, o comedie de situație, în care îl puteți vedea pe Horațiu Mălăele în dublu rol și îi puteți recunoaște, cu ușurință, semnătura ca regizor

Puricele – info

Adaptare după ‘La Puce a l’oreille’ de Georges Fayedeau

Traducerea Erestis Sever

Spectacol preluat de la Teatrul ‘Nottara’

În distribuție: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, George Alexandru, Cristian Șofron, Valeriu Preda, Victoria Cociaș, Valentin Teodosiu, Constantin Cotimanis, Sorin Cociș, Andreea Măcelaru, Bogdan Vodă, Daniel Constantinescu, Cristina Stoica, Clara Vodă, Mariana Dănescu, Justinian Radu.

Redactor: Doina Teodoru

Regia TV: Silviu Jicman

Decoruri: Mihai Mădescu

Costume: Luana Drăgoescu

Regia artistică: Horațiu Mălăele

Program de difuzare:

TVR Internațional: vineri, 1 iunie, ora 23.00 și sâmbătă, 2 iunie, ora 16.00

TVR Moldova: sâmbătă, 26 mai, ora 12.00

TVR 3: duminică, 3 iunie, ora 20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: DEMETER Andras Istvan

Foto: Puricele – tvr.ro

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.