“Puricele” lui Mălăele, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/puricele-lui-malaele-la-tvr/

Anul acesta, la 100 de ani de la Marea Unire, Gala Premiilor UNITER a avut loc la Alba Iulia, chiar în Cetatea Alba Carolina. Premiul de excelenţă UNITER 2018 i-a fost acordat lui Horaţiu Mălăele. Casa de Producţie TVR prezintă Puricele, spectacolul preluat de la Teatrul Nottara

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2018

“Mulțumesc familiei mele pentru dragoste, prietenilor mei pentru întreținere, dușmanilor — pentru reținere, și mai presus de toți și toate, mulțumesc publicului meu fără de care acum aș fi vândut cartofi în piața mare a Târgu Jiului”

Horațiu Mălăele s-a născut la 1 august 1952, in Târgu Jiu, județul Gorj. A învățat la Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu și a avut prima expoziție personală de desene la casa de cultură din oraș în clasa a 12-a. Intenționa să urmeze Institutul de Arte Plastice din capitală, dar a absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Octavian Cotescu.

Este, probabil, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, a făcut roluri de referință în teatru și film, a regizat, desenează și pictează, spune versuri, scrie, aduce zâmbet și lacrimă cu egală ușurință.

Casa de Producție TVR vă propune un spectacol care a avut succes în toate teatrele în care a fost jucat, o comedie de situație, în care îl puteți vedea pe Horațiu Mălăele în dublu rol și îi puteți recunoaște, cu ușurință, semnătura ca regizor

Puricele – info

Adaptare după ‘La Puce a l’oreille’ de Georges Fayedeau

Traducerea Erestis Sever

Spectacol preluat de la Teatrul ‘Nottara’

În distribuție: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, George Alexandru, Cristian Șofron, Valeriu Preda, Victoria Cociaș, Valentin Teodosiu, Constantin Cotimanis, Sorin Cociș, Andreea Măcelaru, Bogdan Vodă, Daniel Constantinescu, Cristina Stoica, Clara Vodă, Mariana Dănescu, Justinian Radu.

Redactor: Doina Teodoru

Regia TV: Silviu Jicman

Decoruri: Mihai Mădescu

Costume: Luana Drăgoescu

Regia artistică: Horațiu Mălăele

Program de difuzare:

TVR Internațional: vineri, 1 iunie, ora 23.00 și sâmbătă, 2 iunie, ora 16.00

TVR Moldova: sâmbătă, 26 mai, ora 12.00

TVR 3: duminică, 3 iunie, ora 20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: DEMETER Andras Istvan

Foto: Puricele – tvr.ro

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.