Queen lansează o… votcă în onoarea lui Freddie Mercury
https://www.ziarulmetropolis.ro/queen-lanseaza-o-votca-in-onoarea-lui-freddie-mercury/

Trupa rock britanică Queen va lansa un brand de votcă la 40 de ani de la lansarea cântecului „Killer Queen”, în 1974, dar şi ca un tribut adus lui Freddie Mercury, un fan la acestei băuturi.

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2014

Chitaristul Brian May a vizitat recent fabrica Stoli din Riga, Letonia, unde va fi produsă votca marca „Killer Queen„, pentru a superviza lucrul la noua băutură şi a descris locul ca fiind „fabrica de ciocolată Willy Wonka pentru adulţi”, potrivit contactmusic.com.

May a declarat că votca „Killer Queen” este un omagiu potrivit pentru regretatul solist al trupei, Freddie Mercury, despre care a spus: „Freddie iubea votca, obişnuia să ţină mereu la îndemână, în turnee, votcă la rece. «Killer Queen» este omagiul perfect”.

Votca „Killer Queen”, care este şi numele celui mai recent parfum lansat de cântăreaţa americană Katy Perry, este „distilată de şapte ori folosind un proces vechi şi ingenios de filtrare, utilizând nisip de cuarţ şi cărbune de mesteacăn, cu un proces unic de filtrare în ultima fază”, potrivit chitaristului trupei Queen.

Băutura va fi produsă în ediţie limitată şi va fi disponibilă în anumite magazine din Marea Britanie începând cu 17 septembrie.

În vara acestui an, trupa Queen a susţinut un turneu american, avându-l ca solist pe Adam Lambert, ocupantul locului al doilea în finala emisiunii-concurs „American Idol” din anul 2009.

Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Piese ca „Bohemian Rhapsody” şi „Don’t Stop Me Now”, compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Freddie Mercury cânta „We Are The Champions”, „Killer Queen”, „Crazy Little Thing Called Love” sunt considerate momente de antologie pentru muzica rock, iar „We Will Rock You”, comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Foto: Killer Queen – facebook

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.