Radu Afrim, la Festivalul de Teatru de la Ljubljana
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-afrim-la-festivalul-de-teatru-de-la-ljubljana/

Spectacolul „Năpasta”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat să participe la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ex Ponto de la Ljubljana, Slovenia, care va avea loc în septembrie.

Un articol de Petre Ivan|20 ianuarie 2014

Spectacolul „Năpasta”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat să participe la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ex Ponto de la Ljubljana, Slovenia, care va avea loc în septembrie.

Iniţiat în 1993, Festivalul Ex Ponto reuneşte anual o selecţie impresionantă de spectacole ale unor teatre din spaţiul central şi sud-est european, fiind totodată şi o activă platformă de dialog pe teme de stringentă actualitate.

Tema precedentei ediţii a festivalului s-a intitulat, semnificativ, „Unde este limita?”.

Singura dramă a lui I. L. Caragiale, istoria unei răzbunări feminine, „Năpasta”, în viziunea lui Radu Afrim, declanşează emoţie şi suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv.

Radu Afrim

În piesa lui Radu Afrim, actorii creează o lume efervescentă, căreia muzica îi aduce un fior straniu.

Un decor al cotidianului citadin, dar încărcat cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

Spectacolul „Năpasta” se joacă miercuri şi joi, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, actorii Mihai Călin, Marius Manole, Emilian Oprea, Crina Semciuc şi Simona Popescu.

Foto:Radu Afrim , Năpasta – facebook, TNB

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.