Radu Afrim, la Festivalul de Teatru de la Ljubljana
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-afrim-la-festivalul-de-teatru-de-la-ljubljana/

Spectacolul „Năpasta”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat să participe la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ex Ponto de la Ljubljana, Slovenia, care va avea loc în septembrie.

Un articol de Petre Ivan|20 ianuarie 2014

Spectacolul „Năpasta”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat să participe la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ex Ponto de la Ljubljana, Slovenia, care va avea loc în septembrie.

Iniţiat în 1993, Festivalul Ex Ponto reuneşte anual o selecţie impresionantă de spectacole ale unor teatre din spaţiul central şi sud-est european, fiind totodată şi o activă platformă de dialog pe teme de stringentă actualitate.

Tema precedentei ediţii a festivalului s-a intitulat, semnificativ, „Unde este limita?”.

Singura dramă a lui I. L. Caragiale, istoria unei răzbunări feminine, „Năpasta”, în viziunea lui Radu Afrim, declanşează emoţie şi suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv.

Radu Afrim

În piesa lui Radu Afrim, actorii creează o lume efervescentă, căreia muzica îi aduce un fior straniu.

Un decor al cotidianului citadin, dar încărcat cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

Spectacolul „Năpasta” se joacă miercuri şi joi, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, actorii Mihai Călin, Marius Manole, Emilian Oprea, Crina Semciuc şi Simona Popescu.

Foto:Radu Afrim , Năpasta – facebook, TNB

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.