Radu Beligan a fost distins cu „Medalia de Aur a Artelor Transilvane”
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-a-fost-distins-cu-medalia-de-aur-a-artelor-transilvane/

Actorul Radu Beligan a primit, marţi seară, „Medalia de Aur a Artelor Transilvane”, după ce a susţinut, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş, spectacolul „Confesiuni Despre Artă şi Viaţă”, fiind aplaudat minute în şir de sute de persoane. Actorul Radu Beligan a oferit, marţi seară, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş, o reprezentaţie […]

Un articol de Andrada Văsii|23 ianuarie 2013

Actorul Radu Beligan a primit, marţi seară, „Medalia de Aur a Artelor Transilvane”, după ce a susţinut, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş, spectacolul „Confesiuni Despre Artă şi Viaţă”, fiind aplaudat minute în şir de sute de persoane.

Actorul Radu Beligan a oferit, marţi seară, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş, o reprezentaţie de excepţie, în spectacolul „Confesiuni Despre Artă şi Viaţă”.

La sfârşitul spectacolului, Beligan a fost aplaudat minute în şir, în picioare, de câteva sute de spectatori prezenţi, cărora le-a spus că îi iubeşte.

Actorul a fost luat prin surprindere de primarul municipiului Târgu Mureş,Dorin Florea, care a urcat pe scenă pentru a-i prinde la rever „Medalia de Aur a Artelor Transilvane”, realizată manual de bijutieri autohtoni, din aur masiv, având 24 de grame şi 24 de carate.

Florea a afirmat că a oferit această distincţie a Târgu Mureşului pentru a onora o carieră de excepţie în România şi „un nume şi un reper în cultura românească”.

„Râd de bucurie”, a spus Beligan.

Până în prezent, „Medalia de Aur a Artelor Transilvane” a fost acordată unor personalităţi precum Florin Piersic, Richard Clayderman şi Chris Norman, de la trupa Smokie, care au fost de asemenea prezente la Târgu Mureş în ultimii ani.

Radu Beligan va reveni pe scenă într-un nou rol, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în această toamnă, în 2013.

El va juca într-o piesă românească, modernă, scrisă de Mona Radu, „Lecţia de violoncel“. Felix Alexa va regiza un spectacol după această piesă, în care vor mai juca Lamia Beligan, fiica lui Radu Beligan, Marius Manole şi Rodica Ionescu.

 

Sursa: Mediafax

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

12
/11
/17

Scriitorul Bogdan Suceavă se va întâlni în perioada 17-23 noiembrie cu cititorii din Bucureşti şi Cluj, cu prilejul apariţiei celui mai nou volum, „Istoria lacunelor. Despre manuscrise pierdute”, publicat recent la Editura Polirom, disponibil şi în format electronic.

11
/11
/17

Spectacolul „Calul alb” de Ioana Păun, cu Ilinca Manolache, se va juca miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Sala Arta.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.