Radu Beligan, aniversat în Piaţa Timpului, de Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-aniversat-in-piata-timpului-de-teatrul-metropolis/

Sâmbătă, 14 decembrie, la ora 12.00, în Piaţa Timpului (lângă magazinul Cocor), bucureştenii au ocazia unică de a-l aplauda şi aniversa pe maestrul Radu Beligan, la împlinirea vârstei de 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de carieră, chiar de ziua Domniei Sale.

Un articol de Ziarul Metropolis|10 decembrie 2013

Zi istorică pentru teatrul românesc: Radu Beligan, aniversat la 95 de ani, de Teatrul Metropolis!

George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, vă invită sâmbătă, 14 decembrie, la ora 12.00, în Piaţa Timpului, pentru a-i împărtăşi maestrului Radu Beligan toată iubirea noastră, cum chiar Domnia Sa mărturisea: „Iubirea e o pânză ţesută de natură şi brodată de oameni“.

La 95 de ani de la Marea Unire, teatrul românesc scrie istorie sâmbătă, 14 decembrie 2013, aniversându-l pe maestrul scenei româneşti, născut de ziua Sfântului Filimon – protectorul artiştilor.

Radu Beligan aduce onoare României prin intrarea în Cartea Recordurilor, pentru cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă.

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Dr. Sorin Oprescu, şi Maestrul Radu Beligan vor inaugura pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului un binecunoscut simbol al teatrului, „Gongul Thaliei“, ce semnifică longevitatea şi evoluţia spirituală a slujitorilor scenei, marcând astfel 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti.

Doar sâmbătă, 14 decembrie, la ora 12.00, în Piaţa Timpului (lângă magazinul Cocor), bucureştenii au ocazia unică de a-l aplauda şi aniversa pe maestrul Radu Beligan, la împlinirea vârstei de 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de carieră, chiar de ziua Domniei Sale.

radu beligan aniversat in piata timpului

Veniţi să-i cântăm „La mulţi ani!“ maestrului Radu Beligan, care a dedicat 75 de ani din viaţă scenei şi spectatorilor!

Seara, de la ora 19.00, pe 14 decembrie, Radu Beligan a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere pe scena Teatrului Metropolis, în noul spectacol cu premiera absolută „Lecţia de violoncel“ de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa, alături de binecunoscuţii actori: Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa/Rodica Ionescu.

Citiţi şi: FOTOGALERIE Lectia de violoncel. Radu Beligan, sărbătorit la Teatrul Metropolis, de ziua lui

Foto cu Radu BeliganPetrică Tănase

01
/11
/17

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

01
/11
/17

O ediție foarte rară din "Swann", primul volum al romanului ''În căutarea timpului pierdut'', a fost vândut luni la casa de licitație Sotheby's cu peste o jumătate de milion de euro. O comoară pentru bibliofili, volumul este unul dintre cele cinci exemplare ale lui "Swann" imprimate pe hârtie japoneză sau "washi" de către Marcel Proust (1871-1922).

01
/11
/17

Cineama.ro vă invită vineri, 3 noiembrie 2017, orele 18:00, la sala Atrium a Institutului Francez, la o întâlnire cu regizorul Péter Forgács, care va introduce publicul român în practica sa artistică ce constă în folosirea filmărilor cineamatorilor ca material brut în instalații media și filme documentare de reorchestrare postmodernă a istoriei.

30
/10
/17

„Eu am sentimentul că mă mut. Într-un alt spațiu. Nu pot încă să-l definesc. E o nouă locuință. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit.” Sunt cuvintele care încheie, ca un strigăt, volumul „Bricabrac” de Lucian Pintilie, pe coperta 4, ca o promisiune pentru universul nebun și genial cuprins în cele peste 700 de pagini.

30
/10
/17

Telefonul public care generează poeme după ce ai introdus cardul bancar, piramida care levitează cu puterea minții privitorului, incursiuni audio intr-un viitor foarte, foarte îndepărtat și design speculativ care evidențiază discriminarea sau abuzul de putere - acestea sunt câteva dintre proiectele pe care Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din România le aduce în fața publicului săptămâna aceasta.

30
/10
/17

Iubitorii teatrului tv pot vedea, în această seară, la TVR 2, de la ora 21.10, spectacolul „Radikal”, o coproducție Casa de Producţie TVR - Green Hours, filmată în studiourile TVR, în regia lui Silviu Jicman. „Radikal” este o biopsie comică făcută extremismului și expune absurdul, incoerența, infantilismul și lipsa de logică a celor care îl îmbrățişează.

30
/10
/17

Actrița franceză Juliette Binoche a mărturisit, duminică seară, că, atunci când era copil, a admirat-o foarte mult pe Nadia Comăneci și că a sunat inclusiv la ambasada României pentru a afla adresa sportivei, iar după ce i s-a spus că aceasta locuiește "în Carpați", artista a dorit mereu să ajungă în locul respectiv.

30
/10
/17

Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual, după ce Anthony Rapp, actorul din ”Star Trek” şi ”Rent”, l-a acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. Actorul distins cu două premii Oscar spune că această poveste i-a dat curajul să mărturisească alte lucruri despre viaţa lui personală...

29
/10
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa l-a caracterizat un exeget pe cel născut în 1896 la Slatina și mort în exil la Madrid în 1961. Viața lui rămâne o pildă de felul cum se formau odinioară intelectualii în spațiul românesc, unde înzestrarea personală era susținută de instituțiile statului, unde afirmarea se făcea pe temeiul valorii personale. În plus, ca mulți alții, A.B. a rămas, după Al Doilea Război Mondial, în străinătate și datorită unui serios bagaj intelectual a reușit să se impună în cultura țării gazdă (păstrându-și însă până la moarte cetățenia română).

29
/10
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Exilul postbelic a schimbat soarta multor oameni. Și principiul istoriei contrafactuale (ce s-ar fi întâmplat dacă…), adică cum ar fi evoluat lucrurile în alt context, se aplică și celor siliți să se refugieze în afara țării. E și cazul Monicăi Lovinescu (1923-2008), fiica marelui erudit, creatorul cenaclului literar ”Sburătorul”, criticul literar Eugen Lovinescu.

28
/10
/17

Dan Puric vorbeşte despre: România, situaţia profesională a actorului de teatru şi de pantomimă român, valoarea în România, teatrul si regimul politic totalitar, identitatea culturală a Europei de Est după 1989, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.