Radu Beligan joacă în „Egoistul“ la cea de-a 95-a aniversare
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-la-cea-de-a-95-a-aniversare-joaca-egoistul/

Radu Beligan va sărbători cea de-a 95-a aniversare pe scenă, în spectacolul ,,Egoistul”, în care va juca pe 15 decembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti, unde publicul este invitat să-l sărbătorească pe cel mai longeviv artist al scenei româneşti.

Un articol de Andrada Văsii|8 decembrie 2013

Radu Beligan va sărbători cea de-a 95-a aniversare pe scenă, în spectacolul „Egoistul”, în care va juca pe 15 decembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti, unde publicul este invitat să-l sărbătorească pe cel mai longeviv artist al scenei româneşti. Radu Beligan împlineşte, pe 14 decembrie, 95 de ani. El va juca de ziua lui, pe scena Teatrului Metropolis, în noul său spectacol, „Lecţia de violoncel“, alături de Marius Manole şi de Lamia Beligan şi va fi sărbătorit şi aici.

„La o vârstă la care cei mai mulţi dintre noi nici nu îndrăznesc să viseze, cel mai mare şi mai iubit actor român regizează, conferenţiază, publică, acordă interviuri şi, mai ales, joacă”, se spune pe site-ul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB).

Astfel, Radu Beligan va juca şi pe 15 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional Bucureşti, în spectacolul „Egoistul” de Jean Anouilh, care a cunoscut un îndelungat şi constant succes la public.

Citiţi şi: Radu Beligan. 95 de ani de viaţă, 75 de ani de carieră, şi un nou spectacol, la Teatrul Metropolis

După încheierea spectacolului, TNB îl va omagia, în prezenţa publicului, pe Radu Beligan, „a cărui personalitate unică, operă artistică şi longevitate se confundă cu istoria teatrului românesc”.
Radu Beligan

Marin Moraru şi Radu Beligan în spectacolul „Egoistul’’ 

„Va fi o sărbătoare dedicată uneia dintre valorile autentice ale culturii române, recunoscute şi preţuite şi peste hotare”, spune TNB, invitând publicul să vină la acest spectacol pentru a-i ura ,,La Mulţi Ani!” lui Radu Beligan, notează Mediafax.

Radu Beligan, unul dintre cei mai longevivi şi iubiţi actori al scenei teatrale româneşti, împarte de peste 70 de ani bucurii, emoţii şi sentimente tuturor celor care umplu cu entuziasm sălile de spectacole.

Foto credit: TNB, Petrica Tanase, foto cu Radu Beligan

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.