Radu Beligan le face un mare cadou spectatorilor, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-le-face-un-mare-cadou-spectatorilor-la-teatrul-metropolis/

Deoarece cererea de bilete este foarte mare, Teatrul Metropolis a decis să renunţe la sistemul de rezervări telefonice pentru „Lecţia de violoncel“, acordând prioritate la cumpărare doar spectatorilor care achiziţionează bilete online, cu cardul, sau direct de la casa de bilete.

Un articol de Ziarul Metropolis|2 martie 2014

Deoarece cererea de bilete este foarte mare, Teatrul Metropolis a decis ca de la următoarele reprogramări să renunţe la sistemul de rezervări telefonice pentru „Lecţia de violoncel“, acordând prioritate la cumpărare doar spectatorilor care achiziţionează bilete online, cu cardul, sau direct de la casa de bilete de pe strada Mihai Eminescu nr. 89. Aşadar, dacă vreţi să cumpăraţi bilete la acest spectacol, o puteţi face direct de la casa de bilete de la Teatrul Metropolis sau de pe site-ul www.teatrulmetropolis.ro. Nu vor mai putea fi făcute rezervări telefonice la „Lecţia de violoncel“!

Pentru că interesul pentru spectacolele Teatrului Metropolis este imens, directorul George Ivaşcu a decis să programeze în regim de cinematograf multe dintre producţiile instituţiei de pe Strada Mihai Eminescu nr. 89. Nu de puţine ori, spectacole precum „Gaiţele“, „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“, „Tartuffe sau Impostorul“ sau „Tarelkin“ s-au jucat de două ori în aceeaşi zi sau chiar de trei ori, cu casa închisă, aşa cum se întâmplă la cinema. „Lecţia de violoncel“ este primul spectacol din această serie, unde nu se vor mai putea face rezervări telefonice.

Sesizând dorinţa spectatorilor, şi Radu Beligan va intra în „jocul“ cerut de public şi va urca pe scenă de două ori într-o singură zi, în trei zile diferite, în „Lecţia de violoncel“, la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Maestrul a luat această decizie pentru a întâmpina cererea foarte mare de bilete la spectacolul regizat de Felix Alexa.

Interesul spectatorilor pentru „Lecţia de violoncel“ este inepuizabil. Dovadă stă şi faptul că biletele se epuizează aproape instantaneu, indiferent de numărul reprezentaţiilor programate. Radu Beligan va juca, aşadar, de două ori într-o zi, sâmbătă, 8 martie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, duminică, 9 martie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, luni, 10 martie, de la ora 17.00 şi de la ora 20.00 şi marţi, 11 martie, ora 19.00. Toate reprezentaţiile vor avea loc cu casa închisă.

Alături de el, în spectacolul după piesa Monei Radu urcă pe scenă actorii Marius Manole, Lamia Beligan, Tania Popa/Rodica Ionescu.

Lectia de violoncel

Radu Beligan şi Lamia Beligan, în spectacolul „Lecţia de violoncel“, de la Teatrul Metropolis

„Suntem foarte fericiţi că maestrul Radu Beligan a acceptat să joace de două ori într-o singură zi, pe scena Teatrului Metropolis. Atent la dorinţele spectatorilor care vor să-l vadă în «Lecţia de violoncel», maestrul a decis să ofere acest mare dar, pe care numai un actor care îşi iubeşte publicul îl poate face.

La 95 de ani, Radu Beligan are vitalitate şi înţelepciune. Vitalitate, pentru că nu e deloc uşor să duci un rol principal, timp de două ore, de două ori în aceeaşi zi. Înţelepciune, pentru că maestrul nu vrea să audă că spectatorii ar fi nefericiţi. Îi mulţumim din suflet pentru asta!“, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, pentru Ziarul Metropolis.

Citiţi şi: Lectia de violoncel, lecţia de teatru a lui Radu Beligan

Foto: Teatrul Metropolis

29
/06
/17

Vineri, 30 iunie, începînd cu ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc un eveniment dedicat prozei scurte, o seară de lectură și discuții, la care vor participa Ana Maria Sandu, Alex Tocilescu și Marius Chivu. Intrarea liberă

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

29
/06
/17

Unul din cele mai aşteptate documentare româneşti ale anului, „Planeta Petrila”, regizat de Andrei Dăscălescu, va putea fi văzut în premieră la Timişoara în deschiderea celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie.

28
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Diplomația română până la Al Doilea Război Mondial a dat câteva nume de rezonanță în lumea europeană. Dacă Nicolae Titulescu e președinte în două sesiuni ale Societății Națiunilor, Grigore Gafencu (1892-1957) s-a făcut cunoscut și respectat în exterior mai ales ca exilat.

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.

28
/06
/17

„(...) e suficient să urci o stradă pentru ca, întorcînd capul, să ţi se deschidă o privelişte ce-ţi taie respiraţia... E ca într-o gravură de Escher, unde te aştepţi să vezi oameni mergînd cu capul în jos pe străduţa de dedesubt. (...)” – Alex Leo Șerban. Îndrăgitul criticul de film ar fi împlinit, astăzi, 58 de ani. În amintirea lui Leo publicăm (via liternet.ro) una dintre nenumăratele și savuroasele sale impresii de călătorii (scrisori)

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

27
/06
/17

REPORTAJ Pentru turistul nefamiliarizat nici cu Orientul, nici cu războaiele, Palestina este o lume aparte, cu bazarurile ei stridente, cu Râul Iordan și Marea Moartă, cu orașe care au scris istorie, cu tabere de refugiați și legende biblice la tot pasul, cu focuri de armă în plină stradă, cu nopți liniștite în deșert, cu nesfârșite atracții și contradicții.