Radu Jude şi Maia Morgenstern, la „Arte, carte şi capricii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-jude-si-maia-morgenstern-la-arte-carte-si-capricii/

Mărturisiri inedite: Radu Jude despre Berlinală, Maia Morgenstern despre Oscaruri La „Arte, carte şi capricii” sâmbătă, 21 februarie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2015

Radu Jude şi Maia Morgenstern, la „Arte, carte şi capricii” / Ediţia din această săptămână a emisiunii la „Arte, carte şi capricii”  are ca subiect principal lumea fascinantă a celei de-a şaptea arte.

Tema este dată nu numai de recentul suces românesc la Festivalul Internaţional de Film de la  Berlin, de Gala Premiilor Oscar din acest weekend, dar şi de împlinirea, în 2015, a 120 de ani de la prima proiecţie cinematografică publică, plătită, a unui film.

La numai câteva zile după ce Radu Jude a primit un URS DE ARGINT la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin pentru regia filmului “Aferim” – Liana Stanciu îl are ca invitat în platoul emisiunii „Arte, carte şi capricii” . – împreună cu Ada Solomon, producătorul filmului. Împreună vor sta de vorbă despre acest nou succes românesc la un festival de mare anvergură.

Şi pentru că această ediţie de „Arte, carte şi capricii” precede cel mai aşteptat eveniment mondial legat de cea de-a şaptea Artă – Gala Premiilor Oscar, Liana Stanciu stă de vorbă despre acest subiect cu Maia Morgenstern, actriţa care a deţinut rolul principal feminin într-un film cu trei nominalizări la Oscar.

Şi pentru că teatrul nu este foarte departe de ce-a de-a şaptea artă, în această ediţie a emisiunii „Arte, carte şi capricii” va fi prezentat cea mai nouă realizare din cadrul unui proiect al Trupei Teatrului Masca.

Este vorba de lansarea, din 27 februarie, a întâlnirii publicului cu gen mai puţin cunoscut: Commedia dell’Arte. Proiectul a început anul trecut, iar spectatorii pot, în sfârşit, să se delecteze cu piesa COMEDIANŢII.

Mai multe amănunte despre toate subiectele prezentate dar şi despre altele, puteţi afla urmărind ediţia de sâmbătă, 21 februarie, a emisiunii „Arte, carte şi capricii” .

Citiţi şi OSCAR 2015: Lista nominalizărilor din acest an

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Foto: Radu Jude şi Maia Morgenstern – TVR

03
/12
/20

TOP Într-un an în care realitatea a făcut concurență scenariilor apocaliptice, documentarele românești s-au remarcat mai mult ca oricând. Sunt multiple explicații, însă e o certitudine că 2020 a fost un moment de vârf, care ar putea fi încununat chiar cu o nominalizare la Oscar pentru „colectiv”, de Alexander Nanau.

02
/12
/20

O coincidență recentă înspăimântătoare m-a făcut să caut mai multe despre un actor uitat, Horia Căciulescu. Am descoperit un destin teribil în care succesul de pe scenă, de la televizor și de pe marele ecran a alternat cu tragismul din viață – trecerea pe la Canal și moartea în haosul de la Revoluție.

01
/12
/20

CRONICĂ DE FILM Difuzat în premieră de PRO TV de 1 Decembrie și realizat la inițiativa și cu finanțarea unei bănci, documentarul „3 mm” (2020), despre Simona Halep, m-a interesat nu doar datorită numelui protagonistei, dar și din curiozitatea de a vedea ce iese dintr-o astfel de „comandă” atunci când regia aparține unui autor de cinema, în acest caz Radu Muntean.

01
/12
/20

Conrad Mericoffer, actorul român care interpretează personajul principal din filmul C MP DE MACI/POPPY FIELD (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor în secțiunea oficială Retueyos la Festivalul Internațional de Film Gijón din Spania. De asemenea, și juriul Festivalului de Film de la Torino a decis să-l premieze pe Conrad Mericoffer cu Best Actor în cadrul ediției cu numărul 38 a evenimentului din Italia.

30
/11
/20

Insula 42 are plăcerea de a vă invita să participați astăzi, luni, 30 noiembrie, ora 16:00, live pe pagina oficială de Facebook, la un nou „Salon Insula 42”.

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

Pagina 1 din 27612345...102030...Ultima »