Raiffeisen Art Proiect își deschide stagiunea virtuală
https://www.ziarulmetropolis.ro/raiffeisen-art-proiect-isi-deschide-stagiunea-virtuala/

Platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală va fi lansată marţi, 2 iunie 2020, ora 19.30, cu un dialog online live, urmat de vizionarea spectacolului „Absolut!” – cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.

Un articol de Liliana Matei|30 mai 2020

Discuția, moderată de Constantin Chiriac – directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, îi va avea ca invitați pe actorii Oana Pellea și Marcel Iureș, pe Răzvan Popovici – directorul Festivalului SoNoRo și pe Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank.

Valorificând facilitățile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuală extinde accesul publicului, de oriunde din România și din afara țării la creații artistice valoroase și promovează totodată artiștii în această perioadă, propunând o soluție pentru continuarea activității lor în contextul creat de criza sanitară.

Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală se poate accesa la https://art.raiffeisen.ro este structurată pe patru secțiuni: Teatru – cu spectacole în variantă înregistrată sau live; Muzică – cu recitaluri, concerte sau spectacole, în variantă înregistrată sau live; Explorator – incluzând proiecte diverse cu o componentă culturală și Conversații – conținând filme și interviuri cu artiști, muzicieni și manageri culturali sau sesiuni de chat live cu artiștii, în dialog cu publicul, sub #stagiunevirtuala.

„Arta și cultura sunt domenii de excelență ale României, iar noi ne implicăm și sprijinim proiecte valoroase din 2002 încoace. Din păcate, cultura este unul dintre domeniile cel mai sever afectate de criza sanitară și, probabil, unul dintre cele mai dificil de reașezat, pe termen mediu, într-o funcționare normală. Promovarea artiștilor și a actelor culturale este cu atât mai importantă acum, când publicul are și el nevoie de susținerea și bucuria oferite de artă. Mediul online ne oferă un ajutor valoros în acest sens”, a spus Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

Platforma va fi actualizată cu o frecvență săptămânală cu proiecte sau noutăți. Materialele video înregistrate și cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anunțate la lansarea fiecărui proiect.

Primul spectacol online disponibil în Stagiunea Virtuală va fi piesa Absolut!, după povestea Ivan Turbincă, de Ion Creangă. Este un one-man-show în care Marcel Iureș pune în scenă teme actuale, ”despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare”, după cum spune regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul, realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank, este o producție a Teatrului Act.

Lansarea Stagiunii Virtuale va avea loc marți, 2 iunie 2020, la ora 19:30. Sesiunea de chat poate fi accesată pe https://art.raiffeisen.ro și va include o secțiune unde vor putea fi adresate întrebări participanților. Sesiunea va fi transmisă de asemenea live pe pagina Facebook Raiffeisen Bank.

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”