Rarități expuse la „Onoarea națiunilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/raritati-expuse-la-onoarea-natiunilor/

Expoziţia „Onoarea naţiunilor. Ordine şi decoraţii din patrimonial Muzeului Naţional de Istorie”, care îşi aşteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în ţară după 1989.

Un articol de Liliana Matei|17 septembrie 2020

În cadrul evenimentului desfășurat la Muzeul Național de Istorie al României din București pot fi admirate 560 de piese, ordine, medalii, cruci, semne onorifice și brevete militare și civile, din 80 de țări. Multe dintre aceste sunt rarități greu accesibile publicului larg.

Ordinele Unirii (creat în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza), Mihai Viteazul și Crucea Regina Maria (înființate în timpul Primului Război Mondial), Ferdinand I și Pentru Merit (instituite în perioada interbelică) sunt doar o parte din piesele deosebite expuse în cadrul secțiunii dedicate decorațiilor românești. Printre cele mai valoroase distincții străine prezentate în cadrul expoziției se numără Ordinul Vulturul Negru al Principatului Albaniei și Ordinul Orhideei Înflorite al Imperiului Manciurian, precum și alte însemne ale statelor de pe celelalte continente.

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.