„Razboi si pace” live, pe internet, într-o lectură maraton de 60 de ore
https://www.ziarulmetropolis.ro/razboi-si-pace-live-pe-internet-intr-o-lectura-maraton-de-60-de-ore/

Peste o mie de celebrităţi şi oameni obişnuiţi din Rusia au început marţi să îşi dea ştafeta în citirea publică a romanului fluviu „Război şi pace” de Lev Tolstoi pe internet, la radio şi televiziune, într-o lectura care va dura aproximativ 60 de ore

Un articol de Petre Ivan|9 decembrie 2015

Circa 1.300 de actori, oameni politici sau sportivi, dar și anonimi s-au lansat marți, la ora locală 10:00 (07h00 GMT), într-un inedit maraton literar interactiv – citirea în limba rusă a celor patru volume ale acestei capodopere a literaturii ruse.

Lectura poate fi urmărită în direct timp de patru zile pe mai multe posturi TV și radio publice, precum și pe site-ul voinaimir.com.Razboi si pace

Lectura, organizată în cadrul Anului literaturii marcat în Federația Rusă, se desfășoară în săli de teatru, muzee sau locuri evocate de Lev Tolstoi în romanul său, aflate în circa 30 de orașe din țară.

„Tolstoi ne definește țara, la fel ca granițele și moneda națională”, a declarat agenției RIA Novosti Fekla Tolstaia, strănepoată a scriitorului aflată la originea inițiativei.

Scris între 1863 și 1869, romanul „Război și pace” este primul mare roman al lui Tolstoi, în care prezintă războiul patriotic din 1812 împotriva invaziei napoleoniene printr-o cronică a vieții mai multor familii din nobilimea rusă.

Fragmente din roman sunt citite și la Paris, Viena, Beijing și Washington.

Foto: Razboi si pace – facebook, voinaimir.com

07
/05
/13

CRONICĂ DE CARTE Apărut la Editura All, în colecţia Strada Ficţiunii, romanul „Factorul groazei“, de Robert Harris, are la bază o întâmplare reală – prăbuşirea Bursei din New York în 6 mai 2010, în contextul crizei datoriilor suverane din Grecia

26
/04
/13

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc o nouă seară japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Evenimentul a fost dedicat scriitorului Yasushi Inoue şi lansării nuvelei „Puşca de vânătoare“ în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction.

26
/04
/13

Gala Bun de Tipar şi-a desemnat câştigătorii în cadrul celei de-a doua ediţii, joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Filip Florian, Ion Ianoşi şi Lucian Boia s-au numărat printre cei premiaţi

24
/04
/13

CRONICĂ DE CARTE „Puşca de vânătoare“, de Yasushi Inoue, este o nuvelă diafană, de o sensibilitate translucidă, prin care discernem cele mai diverse nuanţe ale iubirii. Stilul suav, îngreunat cu o tristeţe aproape ireală, aminteşte de profunzimea psihologică a nuvelelor lui Stefan Zweig.