Razboiul stelelor VII – J. J. Abrams & Michael Fassbender
https://www.ziarulmetropolis.ro/razboiul-stelelor-vii-j-j-abrams-michael-fassbender/

Filmările pentru următorul lungmetraj din franciza „Războiul stelelor” – Razboiul stelelor VII – vor începe în luna mai, la Londra, cineastul J. J. Abrams confirmând că a încheiat scrierea scenariului, în colaborare cu Lawrence Kasdan.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2014

Filmările pentru următorul lungmetraj din franciza „Războiul stelelor” – Razboiul stelelor VII –  vor începe în luna mai, la Londra, cineastul J. J. Abrams confirmând că a încheiat scrierea scenariului, în colaborare cu Lawrence Kasdan.

„Avem scenariul şi mergem cu toate motoarele înainte”, a declarat cineastul J. J. Abrams, devenit celebru după ce a regizat cele mai recente pelicule dintr-o altă franciză SF de succes, „Star Trek”.

J. J. Abrams, care va regiza noul film al francizei „Star Wars”, a scris scenariul împreună cu Lawrence Kasdan, de asemenea coscenarist pentru părţile a cincea şi a şasea din „Războiul stelelor”, după ce Michael Arndt a renunţat la acest proiect cinematografic, informează Mediafax.

Deşi a confirmat încheierea scenariului, regizorul american nu a oferit nicio informaţie despre intriga filmului şi nici despre personaje sau distribuţie.

Cu toate acestea, J. J. Abrams a confirmat că poartă negocieri cu Jesse Plemons, un star al serialului „Breaking Bad”, care ar putea juca rolul principal, iar printre actorii care s-ar putea afla în distribuţie se numără şi Michael Fassbender.

Razboiul stelelor VII

Michael Fassbender, unul dintre actorii filmului Razboiul stelelor VII

Se pare că Jesse Plemons ar concura pentru rolul fiului lui Luke Skywalker, datorită asemănării sale fizice cu actorul Mark Hamill.

Între timp, fanii francizei „Războiul stelelor” se vor bucura să afle că personajele Han Solo (jucat de Harrison Ford), Prinţesa Leia (jucată de Carrie Fisher) şi Luke Skywalker (jucat de Mark Hamill) vor avea „roluri mai mari în acest film decât se credea iniţial”.

Razboiul stelelor VII

Razboiul stelelor VII este primul lungmetraj din noua serie „Star Wars”, care va cuprinde trei filme

Studiourile Disney au achiziţionat Lucasfilm, compania care produce seria „Star Wars”, deţinută iniţial de George Lucas, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari în 2012 şi au anunţat că vor lansa trei filme noi în această serie, una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei.

Franciza „Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977, notează Mediafax.

Cel de-al şaptelea film din franciza „Războiul stelelor/ Star Wars” va fi lansat în cinematografe pe 18 decembrie 2015.

Foto cu Razboiul stelelor VII , Michael Fassbender- Cinemagia

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.