Răzbunătorii au un nou rege: „Black Panther”
https://www.ziarulmetropolis.ro/razbunatorii-au-un-nou-rege-black-panther/

Studiourile Marvel prezintă filmul „Black Panther / Pantera neagră”: povestea lui T’Challa, un tânăr rege african care îmbracă propriul costum de super-erou, preluând astfel o moştenire veche de secole. În 2016, Universul Cinematografic Marvel i-a urat bun venit lui T’Challa/Pantera Neagră şi a introdus acest personaj în producţia „Căpitanul America: Război Civil”, film care a bătut nenumărate recorduri şi a pornit o luptă între Răzbunători.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2018

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 16 februarie 2018, în format 3D, IMAX 3D şi 4DX.

Distribuţia

Cunoscută de public pentru viziunea creativă revoluţionară, editura Marvel Comics a pus mereu accentul pe diversitate, încă din 1939. Cel mai notabil şi inovator personaj este cu siguranţă Pantera Neagră, care şi-a făcut apariţia în „Cei Patru Fantastici Vol. 1”, ediţia 52, publicată în 1966.Având această poveste fascinantă ca punct de pornire, realizatorii filmului şi-au dorit să găsească cei mai potriviţi actori, pentru a juca alături de Chadwick Boseman (T’Challa). Printre aceştia se numără şi Michael B. Jordan, care interpretează rolul lui Erik Killmonger, un mercenar care îl detestă pe T’Challa. Iar Lupita Nyong’o este Nakia, un spion ce se infiltrează în ţările din afara Wakandei, pentru a observa şi a raporta familiei regale informaţii preţioase.

Chadwick Boseman se întoarce în rolul Panterei Negre şi povesteşte despre personajul său: „T’Challa este inteligent şi un foarte bun strateg, iar acest lucru mi-a atras mereu atenţia, chiar şi în benzile desenate. Este liderul unei naţiuni şi are o responsabilitate uriaşă, luând în considerare locul lui în acea lume. E o caracteristică pe care super-eroii nu o au în mod obişnuit, însă el trebuie să-şi menţină şi să-şi ducă mai departe moştenirea. Este o combinaţie foarte interesantă.”

Lumea mitică a Panterei negre

Filmările pentru „Pantera neagră” au început în ianuarie 2017 şi s-au încheiat în aprilie, în acelaşi an, având loc la Pinewood Studios în Atlanta şi în Busan, Coreea de Sud. Din perspectiva realizatorilor, Wakanda are un potenţial uriaş, iar echipa s-a pregătit intens pentru a aduce acest tărâm pe marile ecrane. În mitologia Marvel, acest tărâm african sărac este, de fapt, locul în care se găseşte vibraniumul, un metal foarte preţios. Odată cu acesta au apărut şi tehnologia, cunoaşterea şi puterea. E de ajuns doar o privire pentru a vedea că, în spatele măştii, Wakanda este un tărâm futurist, cu o cultură înrădăcinată în tradiţiile africane.

Majoritatea decorurilor au fost construite în Atlanta. Pornind de la o cercetare temeinică, designerul de producţie Hannah Beachler şiregizorul Ryan Coogler au avut sesiuni maraton în care au împărtăşit fotografii şi idei din vizitele lor în Africa. Cu ajutorul acestei colaborări, Beachler a adus ceva în plus benzilor desenate realizate de Kirby în 1966. Un rol important în portretizarea acestui ţinut au jucat costumele şi machiajul, realizate de Ruth Carter şi Joel Harlow, care au avut sarcina dificilă de a surprinde sufletul şi energia oamenilor din Wakanda.

Sinopsis

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” de la Studiourile Marvel urmăreşte povestea lui T’Challa, care, după moartea tatălui său, Regele din Wakanda, se reîntoarce acasă la poporul african izolat, dar extrem de avansat din perspectivă tehnologică, pentru a face succesiunea la tron şi a-şi lua locul cuvenit drept rege. Însă când un vechi şi puternic adversar reapare, caracterul de rege al lui T’Challa – precum şi temperamentul Panterei negre – e testat când acesta este atras într-un conflict extraordinar, care supune riscului soarta Wakandei şi a întregii lumi. Confruntându-se cu trădarea şi pericolul, tânărul rege trebuie să-şi adune aliaţii şi să elibereze întreaga forţă a Panterei negre, pentru a-i înfrânge pe duşmani şi a securiza siguranţa oamenilor săi şi a modului lor de a trăi.

Foto: Black Panther – facebook

31
/10
/15

Filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.

31
/10
/15

După o săptămână cu săli pline, peste 30 de premiere, invitați speciali, dezbateri și multe alte evenimente, Les Films de Cannes à Bucarest le oferă iubitorilor de cinema un weekend cu proiecții suplimentare, la Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco.

31
/10
/15

„Scriem pentru a împărtăşi cu ceilalţi dacă ne-a plăcut un film. Scriem pentru a încerca să înţelegem filmul. Trebuie să căutăm adevărul obiectiv al filmului. Criticul este cel care încearcă să se înşele mai rar decât ceilalţi. Meseria de critic este una solitară” – criticul de film Pascal Mérigeau.

31
/10
/15

În acest weekend, Paramount Channel oferă recompense speciale fanilor genului horror. Sâmbătă și duminică, telespectatorii români vor intra în atmosfera specifică de Halloween cu ajutorul filmelor The Haunting (31 Octombrie, 23:00), Friday, the 13th IV (1 Noiembrie, 1:10), Friday the 13th VII (1 Noiembrie, 03:00), Case 39 (1 Noiembrie, 23:00), The Ring (2 Noiembrie, 01:10), Friday the 13th VIII (2 Noiembrie, 03:20).

30
/10
/15

CRONICĂ DE FILM E greu de spus care au fost intenţiile reale ale lui Jacques Audiard cu „Dheepan” (2015), un film minor în cariera sa, dar care i-a adus totuşi un Palme d’or (fără strălucire şi glorie) la Festivalul de la Cannes.

30
/10
/15

În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.

30
/10
/15

„Prima călătorie aleasă de mine nu poate fi decât drumul spre mare. Spre Marea Neagră. Bucureşti – Constanţa – Mangalia. Un drum făcut de atâtea ori, cu drag şi emoţie, un drum încărcat de amintirea părinţilor mei, a concediilor făcute cu ei. Amintire a întâmplărilor din vacanţe, a întâmplărilor din tren, a oamenilor întâlniţi, a observaţiilor de tot felul” – Marina Constantinescu. Îndrăgita realizatoare tv porneşte călătoria spre mare sâmbătă, 31 octombrie, în cel de-al treilea episod al seriei Gări de poveste. Ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

29
/10
/15

Începând de vineri (30 octombrie 2015) filmul care a câştigat anu acesta premiul Palme d’Or, la Cannes, poate fi văzut în cinematografele din România. Jacques Audiard, regizorul lui Dheepan, este unul dintre cei mai aclamați cineaști ai momentului. Notorietatea internațională a venit odată cu filmul Un profet, câștigător al Marelui Premiu la Cannes 2009.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

„Se întâmplă lucruri curioase de pe urma filmului… O doamnă în vârstă a venit după un spectacol în culise şi mi-a sărutat mâna, vă daţi seama?, şi eu eram o puştoaică de 26-27 de ani... Primeam buchete de flori, de nu puteam să le cuprind cu braţele şi nu aveam unde să le pun în autocarul cu care circulam. Ţin minte că o florăreasă a luat toate florile din găleată şi mi le-a pus în braţe… Am trăit momente interesante, care ar fi putut fi periculoase pentru mintea şi sufletul meu. Noroc că eu sunt o persoană echilibrată şi nu mi-a luat Dumnezeu minţile, pentru că putea să mi se urce la cap, dar am menţinut balanţa.” - Teodora Mareş. Frumoasa noastră actriţă împlineşte astăzi 53 de ani.

26
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Assassin”, noul şi aşteptatul film al regizorului taiwanez Hou Hsiao-Hsien, este o capodoperă a contrapunctului, prin îmbinarea armonioasă a două extreme: contemplarea la care îndeamnă cadrele lungi şi viteza excepţională din scenele de luptă minuţios coregrafiate.

26
/10
/15

A XIX-a ediție a Festivalului de Film Francez se desfășoară în perioada 26 octombrie - 8 noiembrie în opt orașe din țară, incluzând o săptămână inedită în colaborare cu publicația Cahiers du Cinema - celebră revistă de critică de film. Festivalul va fi deschis în București și Brașov pe 30 octombrie, în Timișoara, Iași și Cluj-Napoca — pe 29 octombrie, în Sibiu — pe 28 octombrie și în Constanța — pe 26 octombrie. În Buzău, Festivalul Filmului Francez se desfășoară pe 6 și 7 noiembrie.