Răzbunătorii au un nou rege: „Black Panther”
https://www.ziarulmetropolis.ro/razbunatorii-au-un-nou-rege-black-panther/

Studiourile Marvel prezintă filmul „Black Panther / Pantera neagră”: povestea lui T’Challa, un tânăr rege african care îmbracă propriul costum de super-erou, preluând astfel o moştenire veche de secole. În 2016, Universul Cinematografic Marvel i-a urat bun venit lui T’Challa/Pantera Neagră şi a introdus acest personaj în producţia „Căpitanul America: Război Civil”, film care a bătut nenumărate recorduri şi a pornit o luptă între Răzbunători.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2018

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 16 februarie 2018, în format 3D, IMAX 3D şi 4DX.

Distribuţia

Cunoscută de public pentru viziunea creativă revoluţionară, editura Marvel Comics a pus mereu accentul pe diversitate, încă din 1939. Cel mai notabil şi inovator personaj este cu siguranţă Pantera Neagră, care şi-a făcut apariţia în „Cei Patru Fantastici Vol. 1”, ediţia 52, publicată în 1966.Având această poveste fascinantă ca punct de pornire, realizatorii filmului şi-au dorit să găsească cei mai potriviţi actori, pentru a juca alături de Chadwick Boseman (T’Challa). Printre aceştia se numără şi Michael B. Jordan, care interpretează rolul lui Erik Killmonger, un mercenar care îl detestă pe T’Challa. Iar Lupita Nyong’o este Nakia, un spion ce se infiltrează în ţările din afara Wakandei, pentru a observa şi a raporta familiei regale informaţii preţioase.

Chadwick Boseman se întoarce în rolul Panterei Negre şi povesteşte despre personajul său: „T’Challa este inteligent şi un foarte bun strateg, iar acest lucru mi-a atras mereu atenţia, chiar şi în benzile desenate. Este liderul unei naţiuni şi are o responsabilitate uriaşă, luând în considerare locul lui în acea lume. E o caracteristică pe care super-eroii nu o au în mod obişnuit, însă el trebuie să-şi menţină şi să-şi ducă mai departe moştenirea. Este o combinaţie foarte interesantă.”

Lumea mitică a Panterei negre

Filmările pentru „Pantera neagră” au început în ianuarie 2017 şi s-au încheiat în aprilie, în acelaşi an, având loc la Pinewood Studios în Atlanta şi în Busan, Coreea de Sud. Din perspectiva realizatorilor, Wakanda are un potenţial uriaş, iar echipa s-a pregătit intens pentru a aduce acest tărâm pe marile ecrane. În mitologia Marvel, acest tărâm african sărac este, de fapt, locul în care se găseşte vibraniumul, un metal foarte preţios. Odată cu acesta au apărut şi tehnologia, cunoaşterea şi puterea. E de ajuns doar o privire pentru a vedea că, în spatele măştii, Wakanda este un tărâm futurist, cu o cultură înrădăcinată în tradiţiile africane.

Majoritatea decorurilor au fost construite în Atlanta. Pornind de la o cercetare temeinică, designerul de producţie Hannah Beachler şiregizorul Ryan Coogler au avut sesiuni maraton în care au împărtăşit fotografii şi idei din vizitele lor în Africa. Cu ajutorul acestei colaborări, Beachler a adus ceva în plus benzilor desenate realizate de Kirby în 1966. Un rol important în portretizarea acestui ţinut au jucat costumele şi machiajul, realizate de Ruth Carter şi Joel Harlow, care au avut sarcina dificilă de a surprinde sufletul şi energia oamenilor din Wakanda.

Sinopsis

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” de la Studiourile Marvel urmăreşte povestea lui T’Challa, care, după moartea tatălui său, Regele din Wakanda, se reîntoarce acasă la poporul african izolat, dar extrem de avansat din perspectivă tehnologică, pentru a face succesiunea la tron şi a-şi lua locul cuvenit drept rege. Însă când un vechi şi puternic adversar reapare, caracterul de rege al lui T’Challa – precum şi temperamentul Panterei negre – e testat când acesta este atras într-un conflict extraordinar, care supune riscului soarta Wakandei şi a întregii lumi. Confruntându-se cu trădarea şi pericolul, tânărul rege trebuie să-şi adune aliaţii şi să elibereze întreaga forţă a Panterei negre, pentru a-i înfrânge pe duşmani şi a securiza siguranţa oamenilor săi şi a modului lor de a trăi.

Foto: Black Panther – facebook

01
/04
/15

SPECIAL ZIARUL METROPOLIS. Că sunt intimidant de frumoase și copleșitor de talentate este o banalitate. Ele sunt, de fapt, zeițe coborâte printre noi, muritorii. Datorită lor e imposibil să nu iubești filmul francez de ieri sau de azi, cu toate aerele lui de superioritate.

01
/04
/15

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt așteptați la Sala ARCUB cu ocazia celei de-a treia ediții a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea și efectele acesteia.

31
/03
/15

"Verigheta", de Gabriel Achim, "Cristian", de Doina Ruşti, şi "Dumneavoastră, tu", de Bogdan Theodor Olteanu, se numără printre cele 16 scurtmetraje incluse în secţiunea necompetitivă Short Film Corner, un eveniment dedicat profesioniştilor din cinema la Festivalul de Film de la Cannes.

31
/03
/15

Icon production va lansa joi 2 aprilie, în trei cinematografe din capitală, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu”. În cadrul programului vor fi proiectate producțiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: “Numărătoarea manuală”, “Vocea a doua”, “Cai Putere”.

31
/03
/15

Filmul "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, a fost marele câştigător al galei, după ce a obţinut nouă premii Gopo din 12 nominalizări. Filmul lui Caranfil a mai obţinut, printre altele, trofeele pentru cel mai bun scenariu şi pentru cel mai bun regizor. Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor.

31
/03
/15

Câștigătorii îi știți: Nae Caranfil și „Closer to the Moon” au obținut cele mai importante premii, inclusiv pentru cel mai bun film, la Gala Gopo 2015. Însă vă propunem câteva frivolități subiective „la cald” din sala Studio a Teatrului Național din București.

30
/03
/15

81 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Național București. Prezentatorii Galei din acest an sunt actorii Paul Ipate și Diana Cavallioti.

30
/03
/15

Compania Sony a lansat primul trailer al noului film din seria James Bond, intitulat ”Spectre”, rolul celebrului agent 007 fiind jucat de actorul Daniel Craig. În momentul de faţă nu se cunosc multe detalii despre acţiunea filmului. Conform sumarului oficial al intrigii, ”un mesaj criptic” din trecutul lui James Bond îl trimite să descopere o organizaţie sinistră, informează Huffington Post.

29
/03
/15

Regina Maria, într-un reportaj de un minut, realizat în 1934, la castelul Bran. Filmată în timp ce se plimbă prin grădină, îmbrăcată în costum naţional. Sau alături de Stan şi Bran, cei doi cai ai ei. Sau în timp ce îşi face cumpărăturile în piaţa din sat.

29
/03
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE În „Meandre” (1967), unul dintre cele mai îndrăznețe și inovatoare filme ale cinematografiei române, Mircea Săucan reinventează după propria sensibilitate timpul şi spaţiul.

28
/03
/15

Marți, 31 martie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), va avea loc primul eveniment din seria „ArtIntro”. Invitatul primei întâlniri va fi criticul Andrei Rus, care propune vizionarea filmului Toată lumea din familia noastră, regia Radu Jude. Proiecția va fi urmată de discuții cu publicul despre cum poate fi înțeles filmul și despre modul în care a fost realizat.

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.