Razor, de Alexei Belyakov, marele premiu CineMAiubit 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/razor-de-alexei-belyakov-marele-premiu-cinemaiubit-2015/

Pelicula „Razor” (Rusia), de Alexei Belyakov, a primit marele premiu al celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit.

Un articol de Petre Ivan|7 decembrie 2015

Organizat de Fundaţia CineMAiubit şi UNATC Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Festivalul CineMAiubit a adunat la UNATC, timp de 4 zile, unele dintre cele mai bune filme studenţeşti produse în ultimul an.

Juriul internaţional al festivalului a reunit personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât şi din străinătate. Componenţa juriului mare al festivalului a fost următoarea: Sophia Georgiadou, directoarea Festivalului Drama din Grecia, Ada Condeescu, actriţă, Csaba Bollok, regizor maghiar, Bülent Kuçukerdogan, profesor la Istanbul Kultur University, Pavel Azap, critic de film, Cătălin Mitulescu, regizor şi scenarist, Tudor Mircea, director de imagine.

De asemenea, din componenţa juriului de documentare au făcut parte regizorii Nicolae Cabel, Andrei Dăscălescu şi Cornel Mihalache, iar din cel de animaţie/ experiment, Matei Branea – regizor animaţie, profesor, Laurenţiu Bratan – critic de film, Octavian Frecea – regizor de animaţie.CineMAiubit

Au primit premii de excelenţă, oferite de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), pentru întreaga activitate profesională şi didactică prof. univ. dr. Cristina Ionescu – monteur de film şi prof. univ. dr. Florin Mihăilescu – director de imagine.

Printre cele peste 20 de trofee oferite s-au numărat şi premiul special al juriului, care a revenit peliculei „Birthday present” (Austria), de Guy Lichtenstein, premiul pentru regie Cristian Nemescu, atribuit lui Alexandru Badea, pentru filmul „Toate fluviile curg în mare” (România), premiul pentru scenariu Cătălin Cocriş – „Matei”, scenariul de Andreea Simion şi Ioana Sărăcilă, premiul criticii – „Te mai uiţi şi la om” (România), de Ana-Maria Comănescu, premiul pentru imagine Cinelab pentru film românesc – Tudor Platon, pentru „Toate fluviile curg în mare” (România).

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit a avut loc la UNATC Bucureşti în urma închiderii temporare a cinematografului Studio, locul tradiţional de desfăşurare a evenimentului din 1996 până în prezent.

Foto: CineMAiubit 2015 – cinemagia

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.