Razvan Suma cântă la Sala Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt
https://www.ziarulmetropolis.ro/razvan-suma-canta-la-sala-radio-sub-bagheta-dirijorului-britanic-william-kunhardt/

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2014

Răzvan Suma va interpreta Concertul în do major pentru violoncel şi orchestrasemnat de HAYDN, un geniu al formelor perfecte în muzică. Violoncelul pe care cântă Suma a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotelunul dintre cei mai apreciaţi creatori de instrumente ai epocii sale – şi a fost realizat la Paris în anul 1849.

Concertul de la Sala Radio va fi completat de o inedită expoziţie de fotografie care îl are în prim-plan pe Răzvan Suma. Sub titlul „Patru anotimpuri cu Răzvan Suma în Cişmigiu”, fotografii Adi Stoicoviciu şi Cristian Preda l-au surprins pe artistul român şi violoncelul său de colecţie în diverse spaţii din parcul bucureştean, un adevărat maraton fotografic prin toate cele patru anotimpuri.

Cele aproape 100 de imagini, imprimate pe suport de pânză – asemenea rugăciunilor care sunt atârnate pe fire suspendate şi lăsate în bătaia vântului în lumea asiatică – vor fi expuse la Sala Radio, în faţa clădirii, în ziua concertului.

Programul concertului de la Sala Radio va cuprinde şi o frumoasă partitură mozartiană – Simfonia nr. 35 în re  major „Haffner”, a cărei denumire este determinată de numele unei familii nobiliare din Salzburg, care a comandat lucrarea.

Veţi asculta şi o creaţie a compozitorul american Aaron Copland – Quiet City (Oraş tăcut) şi una a muzicianului francez Francis Poulenc – Sinfonietta.

Foto cu Razvan Suma – wikipedia

 

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.