Ready Player One, cartea-fenomen a lui Ernest Cline, este ecranizată de Steven Spielberg
https://www.ziarulmetropolis.ro/ready-player-one-cartea-fenomen-a-lui-ernest-cline-este-ecranizata-de-steven-spielberg/

Filmul Ready Player One, în regia lui Steven Spielberg, intră în cinematografele din România pe 30 martie. O producţie Warner Bros. Pictures şi Amblin Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures, distribuită de Vertical Entertainment.

Un articol de |15 martie 2018

Ready Player One, romanul de debut al lui Ernest Cline, este o poveste ce întruneşte toate condiţiile pentru a fi iubită de fanii science ficiton, de cinefili şi de pasionaţii de gaming sau de cultura pop a anilor ’80.

Cu referinţe la jocuri populare precum Everquest sau World of Warcraft sau la filme şi seriale cult, printre care Star Trek, Firefly şi Matrix, romanul de debut al lui Cline este un deliciu pentru orice geek.

Book trailerul cărții, pe pagina Editurii Nemira

În 2045, lumea noastră nu este locul în care ai vrea să trăiești. Singurele momente când Wade Watts se simte în viață sunt atunci când evadează în OASIS, o utopie virtuală vastă, unde aproape toți oamenii își petrec zilele.

Când excentricul creator al OASIS-ului moare, lasă în urmă o mulțime de enigme bazate pe obsesia lui pentru cultura pop din deceniile trecute. Iar cine le va rezolva primul va moșteni imensa lui avere și controlul total asupra OASIS. Wade reușește primul să rezolve puzzle-ul cu care începe jocul.

Deodată intră în joc cu rivali care sunt gata să ucidă pentru premiul cel mare. Cursa pe viață și pe moarte a început și nu poate supraviețui decât dacă o câștigă.

La un prim nivel, Ready Player One este, așadar, o enciclopedie interactivă a anilor ’80. Geek-ii vor fremăta fără îndoială dând de jocuri ca Pac-Man, Joust și Adventure, de albume Rush, de romanele lui Philip K. Dick, de universul Star Wars sau de seriale obscure. – Mihai Iovănel

Foto: Ready Player One – facebook

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.