Recital de arii și duete, dedicat medicilor și personalului medical din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-de-arii-si-duete-dedicat-medicilor-si-personalului-medical-din-romania/

Fundaţia Calea Victoriei, alături de Canal 33, oferă în perioada Sărbătorilor de iarnă un dar muzical publicului de toate vârstele, din întreaga ţară, dar şi din diaspora, dedicat medicilor şi personalului medical care, în această perioadă, lucrează intens pentru a ne proteja şi a-i îngriji pe cei care au nevoie.

Un articol de Liliana Matei|22 decembrie 2020

Urmărește în premieră Recitalul de arii și duete din opere celebre în interpretarea unor tineri muzicieni români pe data de 24 decembrie, de la ora 20:00, pe Canal 33.

Curajul, dedicația și efortul susținut al cadrelor medicale și al echipelor implicate în rezolvarea crizei sanitare este demn de a fi celebrat prin muzica ce aduce oamenii mereu împreună, cu speranță și armonie.

Muzica clasică ne oferă curaj, bucurie și reverie, dincolo de timp și spațiu, prin talentul și geniul unor compozitori celebri: Mozart, Verdi, Strauss, Rachmaninov sau Rossini. Ariile și duetele celebre sunt intepretate de patru muzicieni tineri și talentați, artiști ai scenei lirice, Andreea Novac, soprană, Mădălina Barbu, soprană, Alexandru Constantin, bariton, acompaniați de pianistul Ștefan Iliescu. Acest regal de fragmente din opere celebre a fost înregistrat de echipa Canal 33, pentru a putea ajunge în casele tuturor celor care doresc să guste farmecul muzicii clasice.

Recitalul prezentat publicului se derulează în decorul elegant, încărcat de istorie și cu o acustică specială din salonul de la Palatul Mogoșoaia, clădire emblematică construită de Constantin Brâncoveanu și restaurată, în forma actuală, de Martha Bibescu.

Evenimentul poate fi urmărit și în reluare pe 25 decembrie, ora 20:00, pe 26 decembrie, ora 21:00 și pe 27 decembrie, ora 21:00.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Canal 33, Casei de Avocatura Bondoc si Asociații și Universitații de Muzică București, Centrului Cultural Palatele Brâncovenești.

Fundația Calea Victoriei este spațiul în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspiră prin arte și cultură și susține tinerii talentați, cu peste 50 000 de cursanți și peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

18
/03
/14

Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Artistul de origine poloneză poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui Edward Clug.

13
/03
/14

A&A Records vă invită miercuri, 19 martie, de la ora 12:00, la Ceainăria Cărtureşti, la prima lansare de CD de muzică clasică a tinerei pianiste de origine română Alina Azario, în prezent doctorand şi pedagog la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg.

10
/03
/14

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, la cea de-a 24-a ediţie, este provocarea lansată spectatorilor de Orchestrele şi Corurile Radio România, la Sala Radio. Marşul nupţial şi întreaga partitură a lui Felix Mendelssohn - Visul unei nopţi de vară, acordeonistul Richard Galliano cântând Anotimpurile lui Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla şi multe alte evenimente speciale, în perioada aprilie-iunie 2014, la Sala Radio.

06
/03
/14

Premiera spectacolului de operă Don Pasquale (versiune adaptată pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena bucureşteană. Prima reprezentaţie va avea în data de 10 martie (orele 11.00 şi 13.00) şi va fi urmată de spectacole în zilele de luni (17, 24, 31) şi marţi (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 şi 13.00.

04
/03
/14

„Simfoniile mele reprezintă conţinutul întregii mele vieţi; am cuprins în ele toată experienţa şi suferinţă mea”, spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler. Vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, publicul bucureştean va putea asculta simfonia a II-a de Mahler, a căărei premieră a avut loc în 1895, la Berlin, la pupitrul celebrei orchestre a Filarmonicii din Berlin aflându-se compozitorul însuşi.

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.